Μαζευτήκαμε μια παρέα μπασκετική  και κατηφόρησαμε στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ . το οποιο βρίσκεται  δίπλα στο κλειστό Γυμναστήριο για  να θυμηθούμε τα εφηβικά  μας χρόνια..

Οι εικόνες που αντικρίζεις είναι εικόνες εγκατάλειψης .. Σκουπίδια παντού πεταμένα , μάσκες πεταμένες εξω απο το γήπεδο  απο ανεύθυνους πολίτες , στεφάνια, σκουριάσμενα μπασκέτες χωρίς διχτακια ( στη μια μάλιστα κρέμεται και αλυσίδα.)

Το ερώτημα είναι μα πόσο κοστίζουν 4 δικτακια για να τα βάλουν ;

Το κόστος είναι μηδαμινό αρα εδω μιλάμε για αδιαφορία ..

Η επίστρωση στο δάπεδο των 2 ανοικτών γηπέδων εχει φθαρεί σε πολλά σημεία  ειναι πολύ επικίνδυνη και χρειάζεται αμεση επισκευή .

Σε αυτή την καταστάση το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ ειναι εδω και χρόνια . Ειδικά το τερέν και το ειχε αφήσει ετσι η προηγουμεννη δημοτικη σρχη του κυριου Παριση , αλλά εδω ειχε αφήσει στα χάλια του το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου. Θα ασχολιόταν με τα ανοικτά γήπεδα;

Nα τονίσουμε οτι με τα μέτρα κατά της πανδημίας και των περιορισμών που υπαρχουν για τα κλειστά γήπεδα τα ανοικτά γήπεδα Μπάσκετ είναι η μόνη αθλητική διέξοδος και τα προτιμούν πολλοι νεοι και νέες για την προπόνηση τους .

Τα ανοικτά γηπεδα του μπάσκετ πρεπει να ανακατασκευαστούν και να αλλάξει τελείως η εικόνα τους με νεο αντικραδασμικο τάπητα και νεες μπάσκετες αλλωστε μην ξεχνάμε την ιστορία του μπάσκετ στην κεφαλλονιά.

Το μπάσκετ στην Κεφαλονιά ξεκίνησε απο εδω . Οι πρώτες σιδερένιες μπασκέτες ηρθαν στην Κεφαλλονιά το 1960 δωρεά του Αντρεα Βεργωτή . Η θλιβερή διαπίστωση και μακάρι να κάνω λάθος είναι οτι γίνονται βήματα προς τα πίσω και οχι βήματα προς τα εμπρός βήματα προόδου και κοινωνικής ευημερίας .

ΜΑΚΗΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ

Δείτε την κατάσταση του ανοικτού γηπέδου μπασκετ σε εικόνες

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις