Έχοντας ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά από παρά πολλούς για αυτή την παραλία που βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Παλικής αποφάσισα μια μέρα του Αυγούστου να την επισκεφτώ με οδηγό τον πρόεδρο της κοινότητας Καμιναρατων κύριο Μπάμπη Ρηγάτο .

Αυτό που αντικρίζεις βλέποντας την παραλία από ψηλά είναι κάτι συγκλονιστικό και η θέα σε καθηλώνει .

Η άγρια ομορφιά του τοπίου με τους κάθετους απότομους  βράχους  τα κρυστάλλινα και διαυγή νερά πραγματικά σε μαγεύουν και δικαία παρα πολλοί την θεωρούν σαν την πιο όμορφη παραλία της Κεφαλλονιάς . Εξάλλου την έχουν ανακαλύψει και μεγάλα τουριστικά sites και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ .

Πριν τους σεισμούς του 2014, το χωριό με εθελοντική εργασία είχε φτιάξει ξύλινη σκάλα που έφθανε έως την παραλία . Ομως οι σεισμοί κατέστρεψαν τη μισή σκάλα.  Ετσι απομονώθηκε από τη στεριά αλλά όχι και από τις θαλαμηγούς.

Ο προέδρος της κοινότητας κ. Ρηγάτος μας εξήγησε τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνει ώστε να καταφέρει να αποκατασταθεί η ασφαλή πρόσβαση στην παραλία μέσω εσωτερικού ασανσέρ και τούνελ , μιας κατασκευής η οποία θα αφήσει εντελώς ανέγγιχτο το φυσικό περιβάλλον της περιοχής .

 

Σε αυτο το σημείο μπορεί να ανοίξει το τουνελ

 Η ευχή μας είναι σύντομα να γίνει το έργο, εξάλλου λεφτά υπάρχουν στο ΕΣΠΑ,  και η μαγική αυτή παραλία να γίνει προσβάσιμη για όλους τους ντόπιους. και τους επισκέπτες του νησιού .  Είναι μια παραλία που σε απομονώνει από τον υπόλοιπο κόσμο και σε αγκαλιάζει στον κόρφο της προσφέροντάς σου την απόλυτη ομορφιά.

Ηταν εντυπωσιακό ότι σήμερα είδαμε στη παραλία ένα ζευγάρι τουριστών που κατέβηκε το βράχο αψήφησε την κούραση προκειμένου να βουτήξει στα νερά της..

Μάκης Λεκατσάς

√  Εδω κλικ μπορείτε να δείτε την τηλεσυζήτηση με τον πρόεδρο των Καμιναράτων Μπάμπη Ρηγάτο και την Ελένη Χιόνη

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις