Μεσογειακή και δροσερή μακαρονάδα, για καλοκαιρινά τραπέζια!
#tsoulotip: 1. Μπορούμε, εάν την προτιμούμε, να αντικαταστήσουμε τη μοτσαρέλα με ρικότα. 2. Μπορούμε να ψήσουμε τα ντοματίνια σε ένα σχαροτήγανο, για πιο έντονη γεύση.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. μοτσαρέλα
75 γρ. αμύγδαλα λευκά, άψητα και ψιλοκομμένα
7 ντοματίνια
3 σκ. σκόρδο
¼ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
100 ml νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σπαγγέτι βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο, που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
- Παράλληλα, κόβουμε τα 4 από τα 7 ντοματία στα τέσσερα, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.
- Κατόπιν, προσθέτουμε σε ένα multi τα υπόλοιπα ντοματίνια, το σκόρδο, το μπούκοβο, τα 50 γρ. αμύγδαλα και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν ένας πολτός.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, την αφήνουμε να ζεσταθεί κι αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε τον παραπάνω πολτό, το βραστό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ντοματίνια, που είχαμε τοποθετήσει στο ψυγείο και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.
- Τέλος, τοποθετούμε πάνω από τα ζυμαρικά τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα υπόλοιπα αμύγδαλα, το βασιλικό & το μαϊντανό.