#tsoulotip: Προσέχουμε να έχει κρυώσει πολύ καλά η ζύμη προτού ρίξουμε την κρέμα, ώστε να μην πανιάσει.
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
80 γρ. καρύδα, τριμμένη
60 γρ. φιλέ αμυγδάλου
30 γρ. βρώμη
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 ασπράδι αυγού
Για τη γέμιση:
880 ml γάλα καρύδας
160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. κορν φλάουρ
2 στικ κανέλας
2 εκ. τζίντζερ φρέσκο, καθαρισμένο & χοντροκομμένο
3 κ.γ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. κάρδαμο
Για το σερβίρισμα:
2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
¼ κ.γ. κουρκουμά
Flakes καρύδας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη βάση: Σε ένα multi ή ένα πολυκοπτικό αδειάζουμε την τριμμένη καρύδα, το φιλέ αμυγδάλου, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το αλάτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να γίνουν μία λεία πούδρα.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το ασπράδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε το μείγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της πιέζοντας την καλά και σηκώνοντας τοιχώματα περιμετρικά.
- Αμέσως μετά, ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη, την ξεφορμάρουμε, τη μεταφέρουμε σε μία σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Για την γέμιση: Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το γάλα καρύδας και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Αφού πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τζίντζερ, την κανέλα, το κάρδαμο, καλύπτουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, σουρώνουμε το γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κουρκουμά, το σιρόπι σφενδάμου, το κορν φλάουρ και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια, αδειάζουμε μέσα στο μπολ το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
- Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα εκ νέου στην κατσαρόλα, την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σιγοβράζουμε, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το λάδι καρύδας, ανακατεύουμε εκ νέου και την περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση της τάρτας.
- Κατόπιν, σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τις 2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου, το ¼ κ.γ. κουρκουμά, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ομογενοποιηθούν κι έπειτα, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από την τάρτα με ένα κουτάλι δημιουργώντας σχέδια στην επιφάνεια της κρέμας.
- Τέλος, μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε την τάρτα από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με flakes καρύδας, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.