#tsoulotip: Για τη ζύμη χρησιμοποιούμε ζεστό νερό το χειμώνα και σε θερμοκρασία δωματίου το καλοκαίρι.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι, σκληρό +extra για το άνοιγμα της ζύμης
3 γρ. μαγιά, ξερή
1 κ.σ. ελαιόλαδο & έξτρα για το άλειμμα του σκεύους
1 κ.γ. μελάνι σουπιάς
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
180 ml νερό
Για την πίτσα:
150 γρ. γαλοτύρι
100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
6 κ.σ. κόκκινη σάλτσα για pizza
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
Ρόκα, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το μελάνι σουπιάς και τα αφήνουμε για 5 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά, προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το ζυμάρι και να μην κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα & 30 λεπτά.
- Παράλληλα, σε προθερμασμένο φούρνο τοποθετούμε ένα ταψί φούρνου ανάποδα και το αφήνουμε να πυρώσει στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
- Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη, τα οποία κάνουμε μπαλάκια και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα.
- Στη συνέχεια, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο προσεκτικά, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του με λίγο αλεύρι κι έπειτα, μεταφέρουμε τη βάση της πίτσας πάνω στο ταψί. Κατόπιν, απλώνουμε τη σάλτσα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
- Τέλος, τοθετούμε τα ντοματίνια από πάνω, απλώνουμε μερικές κουταλιές γαλοτύρι, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για 12-15 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμη η πίτσα, την αφαιρούμε από το φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με ρόκα.