Ένα ακόμα νομοσχέδιο έρχεται προς ψήφιση, κατά πάσα πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, που θα έχει σοβαρότατες  επιπτώσεις για τις κοινότητες  του νησιού μας που στα όρια τους λειτουργούν αιολικά πάρκα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που ρυθμίζει ζητήματα ιθαγένειας και εύρυθμης λειτουργίας των ΟΤΑ, στο άρθρο 44 που αφορά την Διάθεση ειδικού τέλους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες) και υβριδικούς σταθμούς, τροποποιείται το τέλος της παρ. Α4 του άρθρου 25 του ν. 3468/2006 (Α’ 129) και προστίθεται  εδάφιο ως εξής :

«Κατ’ εξαίρεση, τα κατά τη δημοσίευση του παρόντος χρηματικά υπόλοιπα από το ειδικό τέλος και τα αντίστοιχα έσοδα των χρήσεων 2020 και 2021, μπορούν να διατίθενται, κατόπιν σχετικής απόφασης του οικείου δημοτικού συμβουλίου, για την εξόφληση οφειλών και την κάλυψη πάσης φύσεως δαπανών του δήμου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούν στις ανταποδοτικές του υπηρεσίες, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ποσοστιαία αναλογία επιμερισμού μεταξύ των κοινοτήτων.»

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει, ότι από εδώ και στο εξής κόβεται η καταβολή των ανταποδοτικών τελών στις κοινότητες και στα χωριά, που εντός των ορίων τους υπάρχουν ανεμογεννήτριες και τους μένουν μόνο οι καταστροφικές περιβαλλοντικές συνέπειες από την εγκατάσταση τους.  Πάπαλα τα χρήματα για έργα στο χωριό! Θα τα παίρνει ο Δήμος για τις δικές του δαπάνες.

Θυμηθείτε τι έχει συμβεί στο Νύφι δυο φορές μέχρι τώρα,  που άφησε χωρίς σπίτι δυο οικογένειες και το χωριό για εβδομάδες μέσα στη λάσπη και τις πέτρες:

Θυμηθείτε ότι η Αγία Ευφημία έχει πλημμυρίσει 4 φορές από τότε που μπήκαν οι ανεμογεννήτριες στην περιοχή:

Θυμηθείτε και φανταστείτε εικόνες από το μέλλον μας. Άλλοι θα κερδίζουν από τις ανεμογεννήτριες, άλλοι θα καρπώνονται τα ανταποδοτικά τέλη κι ο κόσμος θα τρώει την λάσπη και το χώμα.

Για το ίδιο θέμα λάβαμε και το παρακάτω email απο κάτοικο του ταλαίπωρου Νυφίου.

Διαθεση για εξοφληση οφειλων δημου εσοδα απο ειδικο τελος παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας απο ΑΠΕ.
Προκειται για κειμενο που θα καταεθει στη βουλη τις επομενες μερες.
Τοσα χρονια δεν εγιναν εργα στα χωρια , και τωρα θα τα παρουν οι δημοι και θα τα κανουν οτι θελουν ΕΚΤΟΣ απο εργα στα χωρια με αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου και φυσικα χωρις να εχουν κανενα λογο εμεις οι κατοικοι που εχουμε τις ανεμογεννητριες πανω απο το κεφαλι μας και φυσικα τις καταστροφες απο την εγκατασταση τους χωρις σωστες μελετες.
Κατοικος Νυφιου. Ευχαριστω

Αυτά ειναι τα χωριά της Κεφαλονιάς που φιλοξενούν ανεμογεννήτριες

Περιμένουμε αντιδράσεις απο τους προέδρους και τα κοινοτικά συμβούλια των χωριών του νησιού μας που φιλοξενούν αιολικά πάρκα και που περιμένουν κάθε χρόνο πως και πως αυτά τα χρήματα για να κάνουν κανένα έργο στο χωριό τους. Θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα όταν κάποιοι μάλιστα στήριξαν την εκλογή τους στη διεκδίκηση αυτών των χρημάτων; Ψίχουλα μπροστά στις ανάγκες, αλλά ήταν ένα μικρό πορτοφολάκι που τους το αρπάζει απο τα χέρια η κυβέρνηση της ΝΔ.

H Συντακτική Ομάδα του Kefaloniapress

 

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σχόλιο

  1. Αυτά για όσους πιστεύουν- πίστεψαν στα πράσινα άλογα τόν κυβερνώντον. ,”Πράσινη ανάπτυξη” 😂🤣 ….

Comments are closed.