Κιμαδόπιτα με φέτα

Δείτε πως θα τη φτιάξετε!

96
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 320 γρ. φύλλο κουρού
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 εκ. και ανοίγουμε το φύλλο κουρού πάνω στο ταψί.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαγειρεμένο κιμά με τη ντομάτα κονκασέ.
    • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
    • Αδειάζουμε το μείγμα στο μισό φύλλο κουρού αφήνοντας 2 εκ. κενό από κάθε πλευρά.
    • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την πασπαλίζουμε πάνω από τον κιμά.
    • Αλείφουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου με τον αραιωμένο κρόκο, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο κουρού και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
    • Αλείφουμε το φύλλο με τον υπόλοιπο αραιωμένο κρόκο.
    • Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο.
    • Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια την κιμαδόπιτα.
    • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις