Μπάρες καρότου με πρωτεΐνη

Δείτε πως θα τις φτιάξετε!

67
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 300 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. σκόνη πρωτεΐνης, ορός γάλακτος, με γεύση βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 30 γρ. στέβια
  • 80 γρ. σάλτσα μήλου
  • 100 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 170 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γρ. γάλα σόγιας

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. τυρί κρέμα light
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 20 γρ. στέβια
  • κανέλα, σε σκόνη

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Καλύπτουμε μια φόρμα 20×30 εκ. με λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
    • Στον κάδο του μίξερ με το φτερό χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στη χαμηλή ταχύτητα τη βρόμη, την πρωτεΐνη, το αλάτι, την κανέλα και τη στέβια.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου και τα τριμμένα καρότα. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
    • Βάζουμε το φιστικοβούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το maple syrup και το εκχύλισμα βανίλιας. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα στα 800 watt μέχρι να μαλακώσει το φιστικοβούτυρο.
    • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ με τα στερεά υλικά μας.
    • Ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
    • Τέλος, ρίχνουμε το γάλα σόγιας για γίνει πιο εύπλαστο το μείγμα μας.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και πιέζουμε την επιφάνεια του ομοιόμορφα με μια λαδόκολλα από πάνω. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει εντελώς.

    Για το σερβίρισμα

    • Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε με το φτερό το τυρί κρέμα για 3-5 λεπτά.
    • Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα και τη στέβια. Χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό ακόμα.
    • Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και κόβουμε το μείγμα σε τετράγωνα κομμάτια 4 εκ. και απλώνουμε με ένα κουτάλι το frosting στην επιφάνεια του.
    • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις