Πόσο στοίχισε στον Δήμο Αργοστολίου η κατασκευή “I ♥Kefalonia””; Και άλλα ερωτήματα.

2343

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος με αναθέτει (απόφαση 487)  σε προμηθευτή των Αθηνών την κατασκευή του “I Kefalonia” έναντι του ποσού των 8.990,00 ευρώ με ΦΠΑ. Στην ίδια απόφαση ορίζεται ότι η παραλαβή του έργου θα γίνει εντός δυο (2) μηνών. 6Π7446ΜΓΤΤ-ΔΝΟ

Ακριβώς την επομένη ημέρα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος υπογράφει με τον προμηθευτή την σύμβαση ανάθεσης (ΑΠ 15771).ΨΒΦΝ46ΜΓΤΤ-8ΦΟ

Και -από όσα είδαμε στις οθόνες μας – χθες 29 Σεπτεμβρίου , εντός 26 ημερών από τη σύμβαση,  ο δήμος είχε ήδη στήσει την κατασκευή στη παραλιακή απέναντι από τη Σισσιώτισσα.

Ούτε και να ήταν έργο «ζωής και θανάτου» η ταχύτητα με την οποία εξελίχθηκαν όλα και μεσούσης της κρίσης που έχει προκαλέσει το πέρασμα του κυκλώνα από τον Δήμο Αργοστολίου και όλη την Κεφαλονιά , στήθηκε η κατασκευή και από ότι λέγεται τις επόμενες ημέρες θα φωταγωγηθεί .

Οι δημότες δωρίζουν αλυσοπρίονα στο Δήμο για να κοπούν τα πεσμένα δένδρα αλλά οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι  διαφορετικές από ότι του κόσμου. 8990,00 ευρώ για αυτή την κατασκευή.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτησή του μπροστά από τον Πόντε και την κολώνα (Οβελίσκο) δεν έχει την έγκριση της εφορείας αρχαιοτήτων Κεφαλληνίας καθώς η περιοχή είναι αρχαιολογικός χώρος και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε κατασκευή που θα κρύβει τη Γέφυρα Δεβοσέτου και την κολώνα της ,  αλλά ούτε και φωτογραφίες επιτρέπονται  για εμπορικό σκοπό.

Και για την ιστορία.  Ιδέα στη κατασκευή αυτή έδωσε παρόμοια που υπήρχε στο Αμστερνταμ “I amsterdam”  , για την ακρίβεια πέντε τέτοιες κατασκευές υπήρχαν στην πόλη αλλά το 2018 το δημοτικό συμβούλιο του Αμστερνταμ αποφάσισε και τα “ξήλωσε” όλα.

Κάποιοι από νοσταλγία φαίνεται κάποιου ταξιδιού στο Άμστερνταμ , το αναστήσανε στην Κεφαλονιά , χωρίς -εκτός των άλλων – ο δήμος Αργοστολίου να έχει το δικαίωμα να διαφημίζει όλη την Κεφαλονιά, παρά μόνο αν έχουν αποφασίσει τα δημοτικά συμβούλια Ληξουρίου και Σάμης να παραχωρήσουν αυτό το δικαίωμα στο Δήμο Αργοστολίου. Ο Δήμος Αργοστολίου έχει το δικαίωμα να φτιάξει σήμα ” I Argostoli” αλλά όχι   “IKefalonia”. Λεπτομέρειες θα πείτε…

Ε.Χ.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Εδώ διαφημίζουν την Κέρκυρα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που πάει στο αροδρομειο!

Comments are closed.