Αυστηρό μήνυμα Χατζηδάκη: Καμία παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

83

Στις προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση κυρίως στους τομείς της οικονομίας, στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, στη Σύνοδο Κορυφής και το κείμενο συμπερασμάτων αλλά και στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξη το πρωί της Παρασκευής (2/10) ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και εστιάζοντας στη Σύνοδο Κορυφής, σημείωσε πως παρότι υπήρχαν διαφορετικές αποχρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όσον αφορά την Τουρκία, τελικά υιοθετήθηκαν στο κείμενο συμπερασμάτων οι ελληνικές θέσεις.

«Όχι μόνο η χώρα μας αλλά και η παγκόσμια κοινότητα είναι αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη συγκυρία στους τομείς της οικονομίας» επεσήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση ξεκίνησε έχοντας στο μυαλό της βασικά ένα μεγάλο θέμα, την ανάπτυξη της οικονομίας και την υπέρβαση της δεκαετούς κρίσεως. Την ώρα λοιπόν που είχαμε αυτό το πρόβλημα στο μυαλό μας φούντωσε το προσφυγικό και αμέσως μετά είχαμε τον κορονοϊό και τις επιπτώσεις του στην οικονομία αλλά και την Τουρκία» δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Έχοντας τέσσερα διαφορετικά προβλήματα οι επιδόσεις της κυβέρνησης ήτανε και είναι παραπάνω από καλές και ικανοποιητικές και αυτό το συμμερίζονται όλοι. Από εκεί και πέρα κανείς δεν πρέπει να είναι αυτάρεσκος και αλαζόνας στην πολιτική και να πιστεύει πως όλα θα πάνε πρίμα επειδή κάποια στιγμή οι δημοσκοπήσεις είναι καλές. Πρέπει να προβληματιζόμαστε και να παρατηρούμε όχι μόνο τις δημοσκοπήσεις αλλά και την ίδια την κοινωνία. Αυτό είναι και το πνεύμα του πρωθυπουργού».

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το αν καθυστερούν τα επενδυτικά προγράμματα του υπουργείου του ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ενδεχομένως για αυτό να παρατηρείται κάποια καθυστέρηση. Όπως είπε, όμως, «τρέχουν 7 επενδύσεις στην Ενέργεια αυτή τη στιγμή».

Μιλώντας για τα αυθαίρετακαι τη τακτοποίηση τους, ο κ. Χατζηδάκης διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράταση.

«Έγιναν περισσότερες από 2 εκατομμύρια αιτήσεις. Ενώ, όσοι αντιμετώπισαν τεχνικά προβλήματα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα ψηφιακά τους ίχνη έχουν κρατηθεί και για εκείνους θα λυθεί μέσω των ειδικών» σημείωσε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις