#tsoulotip: 1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μην κόψει το μείγμα. 2. Η επιφάνεια του γλυκού πρέπει να έχει όψη «καμένου».
ΥΛΙΚΑ
640 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
30 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο
6 αυγά, large
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης σε θερμοκρασία δωματίου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Κατόπιν, συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο προτού ρίξουμε το επόμενο κι έπειτα, ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ύστερα, προσθέτουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ενσωματωθεί και το αλεύρι στο μείγμα.
- Στη συνέχεια, σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 24 εκ. στρώνουμε δύο λαδόκολλες σε σχήμα σταυρού, τις οποίες βουτυρώνουμε, αδειάζουμε από πάνω το μείγμα του cheesecake.
- Τέλος, ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά κι όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.