Έφθασε στην Κεφαλονιά σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης
συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη.

Αυτό είναι το επιτελείο από το Υπουργείο του. Όμως μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλίας ήρθε και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοϊζου αλλά και ο Γενικός γραμματέας του Υπ. Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος.

Από τις Λιμενικές Αρχές συνόδευαν τον Υπουργό ο Ο Αντώνης Μάζης Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού (έχει υπηρετήσει Λιμενάρχης Κεφαλονιάς ) και ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Θανάσης Σιούτης.

Οικοδέσποινα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Στο αεροδρόμιο υποδέχτηκαν το κυβερνητικό κλιμάκιο ο βουλευτής Παναγής Καππάτος , η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα, ο Διοικητης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Αντώνης Μάζης και ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Θανάσης Σιούτης.

Στη σύσκεψη είχε κληθεί και ο Ευστάθιος Λέκκας ο οποίος όπως δηλώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη ανέλαβε την μελέτη της κατάστασης που δημιούργησε ο Ιανός βάση της οποίας θα γίνει και η κρατική χρηματοδότηση έργων υποδομής.

Στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης τους υποδέχτηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Σταύρος Τραυλός και Σωτήρης Κουρής αλλά και οι τρεις δήμαρχοι Κεφαλονιάς Θεόφιλος Μιχαλάτος, Γιώργος Κατσιβέλης , Μάκης Μονιάς.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σταύρος Σπαθής και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αλέξανδρος Παντελειός.

Στη σύσκεψη μίλησαν όλοι. Οι τοπικοί εκπρόσωποι ανέφεραν τα πιο σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε ο Ιανός , με στόχο τη χρηματοδότηση έργων αλλά και τις αποζημειώσεις ανθρώπων και επιχειρήσεων.

Μίλησαν και όλοι οι συμμετέχοντες στο Κυβερνητικό κλιμάκιο αναφέροντας ο καθένας την ειδικότητά του και σε ποιο βαθμό εμπλέκεται στη λύση του προβλήματος.

Αργότερα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τι ακριβώς εξαγγέλθηκε από τον καθένα Κυβερνητικό εκπρόσωπο. Σημειώνουμε σημαντικά :

1) Θα δοθούν αποζημιώσεις για κάθε εργαλείο που καταστράφηκε από την πλημμύρα και όχι μόνο σε ότι μέχρι τώρα ίσχυες ,

2) Δίνονται στο Ιόνιο δυο πλωτά ασθενοφόρα ένα στο Βόρειο (Κέρκυρα) και ένα στο Νότιο μέρος.

3) Θα δοθούν οικίσκοι στην Αγία Ευφημία (40 ζήτησε ο δήμαρχος Μάκης Μανιάς)

4) Ανακοινώθηκε η δημιουργία ιστοσελίδας για κατάθεση των αιτήσεων για τις αποζημειώσεις των πληγέντων https://ianos-aid.services.gov.gr/

Καταγράψαμε όλη τη συζήτηση στη σύσκεψη με μεγάλη δυσκολία γιατί δεν υπήρχαν μικρόφωνα , γιαυτό σας ζητάμε συγνώμη για τον χαμηλό ήχο.

Φωτογραφίες απο την σύσκεψη
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις