Από την πρώτη στιγμή το Kefaloniapress είχε επισημάνει ότι η κατασκευή iloveKefalonia φάτσα κάρτα στον Πόντε και την Κολώνα «επασχε» από σχετικές αδειοδοτήσεις και κυρίως από την Εφορία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς.

Ο δήμαρχος Αργοστολίου και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θεόφιλος Μιχαλάτος προχώρησε στην εγκατάσταση της κατασκευής χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις νόμιμες εγκρίσεις, από τους εξής αρμόδιους φορείς :

  • Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (Δεν βρήκαμε)
  • Έγκριση από το Λιμεναρχείο (Δεν υπάρχει καν αίτηση σύμφωνα με πληροφορίες)
  • Έγκριση από το Λιμενικό Ταμείο (Δεν υπάρχει καν αίτηση σύμφωνα με πληροφορίες)
  • Έγκριση από την Αρμόδια υπηρεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς (Δεν κατατέθηκε ποτέ σχετική αίτηση).

Όλους αυτούς τους φορείς τους αγνόησε η δημοτική αρχή και έστησε την κατασκευή πλησίον μνημείου και σε ζώνη λιμένος. Εάν το έκανε ιδιώτης τι πρόστιμα θα πλήρωνε;

Ετσι μετά από απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς για «Την άμεση απομάκρυνση καθώς δεν υπάρχει άδεια από την υπηρεσία ως όφειλε ο δήμος καθώς είναι πλησίον μνημείου» , ξηλώθηκε το IloveKefalonia.

To να στρουθοκαμηλίζει για το πρόβλημα και να λεει  άλλα αντί άλλων από την αλήθεια, δείχνει την ανωριμότητά της δημοτικής αρχής Μιχαλάτου και την ανησυχητική νοοτροπία «κάνω ότι μου γουστάρει» ενώ ζητάει απο τους δημότες τήρηση των νόμων και επιβάλλει (νομίμως) πρόστιμα αν δεν το κάνουν.

Από μόνη της η δημοτική αρχή «έκαψε» το IloveKefalonia, “εκαψε” μια ιδέα και μια πρωτοβουλία. Μπορούσε η δημοτική αρχή να το εγκαταστήσει σε πολλά άλλα σημεία σεβόμενη τους νόμους  και την αισθητική.. Αλλά…

E.X.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Να βάλουμε I love usa.
    Αστειεύομαι.
    Ωραία η ιδέα αλλά λίγο κιτς το όλον.
    Στην τελική δεν είναι μόνο να το λες, είναι και να το κάνεις, να δείχνεις την αγάπη σου με πράξεις, προς την Νήσο ταύτη.

  2. Πόσες άδειες χρειάζεται η αγάπη;

Comments are closed.