Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τις ποινές

40

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η ανακοίνωση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις ποινές στους καταδικασθέντες νεοναζί της εγκληματικής οργάνωσης, μετά την πολύωρη εμπλοκή που προκάλεσε στη δίκη το κακοστημένο σόου του Γιάννη Λαγού.

Σαν μαινόμενος ταύρος εισέβαλε στην δικαστική αίθουσα του εφετείου με έναν μόνο στόχο: να σαμποτάρει την δίκη και να κερδίσει χρόνο, κατηγορώντας τους δικαστές πως είναι προκατειλημμένοι εναντίον του.

Στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης και στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του Παύλου Φύσσα το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Η συνέχεια της πολύκροτης δίκης, που κορυφώθηκε την Τετάρτη με την ιστορική απόφαση καταδίκης των χρυσαυγιτών, θα δοθεί την Τρίτη στις 11 το πρωί με προεδρεύουσα τη Μαρία Λεπενιώτη.

Παρούσα στη δίκη ήταν σήμερα, για ακόμα μια μέρα, η Μάγδα Φύσσα με εκατοντάδες συγκεντρωμένους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα στην θέα της, όπου βρέθηκε για να δει να καταγράφεται μια ακόμη συντριπτική ήττα των εγκληματιών.

Αφού έγινε γνωστή η απόφαση της έδρας η οποία απέρριψε τα ελαφρυντικά σε όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και στους περισσότερους από τους καταδικασθέντες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ο καταδικασθείς Λαγός ζήτησε να εξαιρεθούν οι δικαστές αλλά όχι η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου και ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

Ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του, καθώς δεν προέκυψαν ενέργειες ή παραλείψεις του δικαστηρίου για να δικαιολογήσουν υπόνοιες μεροληψίας.

Θλιβερό σόου Λαγού – Πλεύρη

Το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου εμφανίστηκε το πρωί στο Εφετείο, έχοντας μάλιστα καλέσει σε συγκέντρωση την προηγούμενη μέρα τους υποστηρικτές του, εκτοξεύοντας απειλές.

Στο πλευρό του ως συνήγορος του ο υμνητής του Ιωάννη Μεταξά, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Τη στιγμή πάντως της απορριπτικής απόφασης τόσο ο ίδιος όσο και ο συνήγορός του απουσίαζαν από την αίθουσα.

«Ερχόμενος στο Δικαστήριό σας, νόμιζα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της Γαλλικής Επαναστάσεως όπου υπήρχαν πλήθη έξω από τις αίθουσες και αποδοκίμαζαν εκείνους που υπερίσπηζαν τους κατηγορουμένους. Ελπίζω το δικαστήριό σας να εγγυηθεί τη σωματική μου ακεραιότητα. Η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) ορίζει ότι άπαντες οι κατηγορούμενοι έχουν το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να υπάρξει αμετάκλητη απόφαση. Περαιτέρω, δεσμεύει όλες τις δημόσιες αρχές, τους δημότες και τους δημοσιογράφους να μην αναφέρουν τον κατηγορούμενο ως ένοχο. Ολα αυτά υπό την ανοχή του δικαστηρίου σας έχουν παραβιαστεί. Υπάρχει ένας επηρεασμός του δικαστηρίου σας, ο οποίος έχει γίνει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας -η οποία απεφάνθη ότι μίλησε η Δημοκρατία- από όλα τα πολιτικά κόμματα και από όλα τα ΜΜΕ. Αυτός ο αυτός ο επηρεασμός μας δημιουργεί την εντύπωση ότι διακινδυνεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου σας», είπε μεταξύ άλλων ο Κώνσταντίνος Πλεύρης.

Κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής αλλά και στον Γιώργο Ρουπακιά. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Κανένα ελαφρυντικό, επίσης, δεν αναγνωρίστηκε για τον Γιώργο Ρουπακιά, αλλά και για όσους εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα, στην επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις