#tsoulotip: Προσέχουμε να μην παραβράσουμε τα ζυμαρικά, καθώς θα μαγειρευτούν και μέσα στην κρέμα γάλακτος.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
150 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
110 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
110 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
110 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λεπτές φέτες
330 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
70 ml γάλα, πλήρες
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι βράζοντας το 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, καθώς θα μαγειρευτεί και αργότερα.
- Μόλις είναι έτοιμο, το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα, τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, την πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε μία άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Αφού βράσουν, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Κατόπιν, προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα τα τυριά σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να λιώσουν τα τυριά και να δέσει το μείγμα.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε εκ νέου, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τέλος, αδειάζουμε το μείγμα του σουφλέ σε ένα ορθογώνιο βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 27Χ25 εκ. και ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να χρυσαφίσει.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το σουφλέ από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό