Συστατικά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι, ή πιπέρι καγιέν
- 1 κ.σ. σκόρδο
- 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 50 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη.
- Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε λεπτές φέτες 2 εκ., τα προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και αφήνουμε να λιώσει.
- Σοτάρουμε τα φιλέτα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “ξύνουμε” απαλά τον πάτο του τηγανιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα και αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά μέσα στην κρέμα.
- Ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις