Υλικά
- 3 φλ. χυμό μήλου
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 φακ. τσάι λεμόνι
- 1 φλ. νερό
- 1 μήλο (½ ολόκληρο + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)
- 1 ξυλάκι κανέλας + 4 επιπλέον, για γαρνιτούρα
- 3 γαρύφαλλα
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 φλ. φρέσκα κράνμπερις
- 1 λεμόνι (½ μόνο τη φλούδα + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη, το φακελάκι με το τσάι, το νερό, το ½ μήλο, 1 ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ½ φλ. κράνμπερις και τη φλούδα λεμονιού.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα αρώματα.
Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε όλα τα υλικά που βάλαμε και να μείνει μόνο το ρόφημα.
Μοιράζουμε σε φλιτζάνια ή κούπες και προσθέτουμε στο καθένα από 1 κ.γ. κράνμπερις, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 φέτες λεμονιού, 2 φέτες μήλου και μερικά κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.