Ζεστό αρωματικό ρόφημα μήλου με κανέλα και κράνμπερις

Δείτε πως θα το φτιάξετε!

70
Φωτογραφία αρχείου pixabay

Υλικά

  • 3 φλ. χυμό μήλου
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φακ. τσάι λεμόνι
  • 1 φλ. νερό
  • 1 μήλο (½ ολόκληρο + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)
  • 1 ξυλάκι κανέλας + 4 επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 3 γαρύφαλλα
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 φλ. φρέσκα κράνμπερις
  • 1 λεμόνι (½ μόνο τη φλούδα + ½ κομμένο σε λεπτές φέτες, για γαρνιτούρα)
φωτογραφία: https://www.dimitrisskarmoutsos.gr/

Διαδικασία

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό μήλου, την καστανή ζάχαρη, το φακελάκι με το τσάι, το νερό, το ½ μήλο, 1 ξυλάκι κανέλας, τα γαρύφαλλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ½ φλ. κράνμπερις και τη φλούδα λεμονιού.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ενωθούν τα αρώματα.

Σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε όλα τα υλικά που βάλαμε και να μείνει μόνο το ρόφημα.

Μοιράζουμε σε φλιτζάνια ή κούπες και προσθέτουμε στο καθένα από 1 κ.γ. κράνμπερις, 1 ξυλάκι κανέλας, 2 φέτες λεμονιού, 2 φέτες μήλου και μερικά κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις