Μηλόπιτα με κανταΐφι

Δείτε πώς θα τη φτιάξετε!

514
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. νερό
  • 2 στικ κανέλα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για τη γέμιση

  • 2 μήλα κόκκινα
  • 2 μήλα πράσινα
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 100 γρ. σταφίδες, μαύρες

Για τη σύνθεση

  • 300 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. κανταΐφι

Για το σερβίρισμα

  • παγωτό

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις κανέλες, τις φλούδες από το πορτοκάλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε κυβάκια 1-2εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε με γαρίφαλο, κανέλα, τζίντζερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα φιστίκια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Αφήνουμε να λιώσει.
  • Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι και απλώνουμε το μισό σε ένα ταψί 28 εκ.
  • Ραντίζουμε με το μισό βούτυρο και απλώνουμε όλη τη γέμιση.
  • Καλύπτουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 2 ½ ώρες. Στη 1 ½ ώρα το αναποδογυρίζουμε προσεκτικά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
  • Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε με παγωτό.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις