ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ : 100.000 ευρώ το έργο πλήρους αποκατάστασης ύδρευσης -αποχέτευσης της Ασσου (φωτο)

269
spathis stavros

Κατά τη διάρκεια του ρεπορταζ του kefaloniapress στην Ασσο (Διάβασε εδώ)  , λίγες ώρες πριν το lockdown,  ακούσαμε τα καλύτερα λόγια από τους κατοίκους αλλά και από τον δημοτικό σύμβουλο Παναγή Κοκκόλη για τη δουλειά των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ και την αφοσίωσή τους στην άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και αποχέτευσης από τις καταστροφές που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι τεράστιοι όγκοι φερτών υλικών που κατολίσθησαν μέσα στο χωριό της Ασσου με τη νεροποντή που προκάλεσε ο κυκλώνας ΙΑΝΟΣ , κατέστρεψαν εξ ολοκλήρου το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Σταύρος Σπαθής εισηγήθηκε στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και έγινε αποδεκτή την πρόταση για την πλήρη αντικατάσταση των σωλήνων του αμίαντου αλλά και των σωλήνων της αποχέτευσης.

Η ΔΕΥΑΚ με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και αν χρειαστεί θα αυξηθεί, θα αντικαταστήσει όλο το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης της Ασσου, θα καθαρίσει όλα τα μπάζα και τις δεξαμενές συλλογής υδάτων που έχουν γεμίσει με φερτά υλικά. Το έργο γίνεται σε δυο φάσεις ώστε να μην ταλαιπωρείται το χωριό από τις διακοπές», μας είπε ο Σταύρος Σπαθής σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Δείτε την κατάσταση των δεξαμενών συλλογής βρόχινου νερού:

Οσο αφορά το χρονοδιάγραμμα της πλήρους αποκατάστασης ο κ. Σπαθής βεβαιώνει ότι θα συντομευτεί όσο γίνεται όμως καθημερινά αντιμετωπίζονται απρόβλεπτα προβλήματα λόγω του μεγέθους των καταστροφών.

Αυτή είναι η εικόνα του έργου αποκατάστασης του δικτύου της  ΔΕΥΑΚ σήμερα στην Ασσο.

Φωτογραφίες : Μάκης Λεκατσάς

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις