Συστατικά
- 200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 400 γρ. κοτόπουλο, ψημένο
- 100 γρ. κέτσαπ
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 6 τορτίγιες, ή αραβικές πίτες
Για την επικάλυψη
- 50 γρ. κέτσαπ
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να καραμελώσουν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
- Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κέτσαπ, το τυρί, το θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
- Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο εργασίας μας σε δύο σειρές φροντίζοντας να ακουμπάνε μεταξύ τους. Στο σημείο που ακουμπάνε βάζουμε λίγο νερό ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
- Βάζουμε όλη τη γέμιση στις τορτίγιες και τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας πρώτα το πλαϊνό μέρος από τις τορτίγιες. Βάζουμε νερό στην άκρη για να κολλήσουν μεταξύ τους. Πιέζουμε ελαφρά για να δώσουμε σχήμα.
- Αλείφουμε με την υπόλοιπη κέτσαπ, πασπαλίζουμε με το τυρί και μεταφέρουμε σε ταψί. Ψήνουμε από 15-25 λεπτά μέχρι το ρολό να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, ανάλογα με τις πίτες και τα τυριά που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις