Μια πέτρα για να κοιμηθώ θα βάλω προσκεφάλι, για ότι τραβάει το κορμί μου φταίει το κεφάλι…

1066

Εμείς πατριώτη, εμείς και μόνο εμείς φταίμε για τα χάλια μας, μια χαρά τα λέει ο Μητσοτάκης για ατομική ευθύνη.

Να πεις  ότι είναι φρέσκος στην πολιτική πιάτσα και μας έπιασε κορόϊδο, όχι βέβαια, έχει κολλήσει ένσημα ο Κυριάκος και το σόι του …

Τα έλεγε ο άνθρωπος και κυρίως τα έκανε, μαζί με τους σημερινούς του συνεργάτες γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι   χθεσινό κόμμα, έχει βγάλει ρίζες και πλοκάμια μέσα στη βουλή και στη κοινωνία.

Δεκαετίες ολόκληρες κυβερνούσανε τη χώρα και αφού την  χρεοκοπήσανε,  μας μπάσανε  στα μνημόνια και στις επιτηρήσεις, κλείσανε νοσοκομεία και διώξανε γιατρούς και εμείς οι ξύπνιοι τους κάναμε πάλι κυβέρνηση, για να καυχιέται ο Άδωνις του Αδώνιδος και να παίρνει 70 χιλιάδες ψήφους.

Αυτούς που δηλώνανε ότι τα δημόσια νοσοκομεία είναι ασύμφορα αλλά σήμερα χρυσοπληρώνουνε  τα ιδιωτικά, πήγαμε και ψηφίσαμε πάλι.

Αυτούς που  χρεώνανε τα φάρμακα τρείς και τέσσερις φορές επάνω, για να παίρνουνε τη μίζα τους οι υπουργοί, επιβραβεύσαμε.

Αυτούς που βάλανε  εισιτήριο στα νοσοκομεία και πήγανε  στη ζούλα να πετάξουνε  έξω τους ανασφάλιστους, βγάλαμε πρώτους.

Και όταν λέμε ανασφάλιστους πατριώτη  δεν πρόκειται για πρόσφυγες που δήθεν σου τρώνε το ψωμί αλλά για επαγγελματίες που χρωστάνε στην εφορία και δεν μπορούνε να έχουν ασφαλιστική κάλυψη, για άνεργους που δεν έχουνε ασφάλεια, για κόσμο που δουλεύει μόνο λίγα μεροκάματα και δε μπορεί να ασφαλιστεί αν δεν έχει συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων, με λίγα λόγια μιλάμε για τη μισή Ελλάδα ετούτο τον καιρό.

Και τώρα που πήρε φωτιά ο κ@λος μας και ο κορωνέος αλωνίζει, τώρα που είμαστε πρώτοι σε θανάτους σύμφωνα με το πληθυσμό μας, αυτοί που στήνανε εκτελεστικά αποσπάσματα για τους δύστυχους 102 νεκρούς στο Μάτι, για τους 122 καθημερινά από τις ελλείψεις στα νοσοκομεία… μούγκα.

Και να πεις ότι δεν είχανε όλο το χρόνο μπροστά τους να  προσλάβουνε γιατρούς και να εξοπλίσουνε εντατικές, αστείο πράμα.

Χρήμα υπάρχει και μάλιστα πολύ, φροντίσανε τα βαριόμοιρα του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκανε τα ταμεία όχι απλά γεμάτα αλλά ξέχειλα μέχρι πάνω.

Το χρήμα όμως πέφτει στα κανάλια για να μας ταϊζουνε σανο και επιστρέφεται σε μεγαλοφοροφυγάδες και καταχραστές του δημοσίου για την ηθική βλάβη που τους προκαλέσαμε.

Το χρήμα μπαίνει στα ταμεία μπακάλικων, που είναι πιστοποιημένα στη κατασκευή μασκών και  πιστώνεται  με απευθείας ανάθεση σε εταιρείες τηλεκπαίδευσης, που η πλατφόρμα τους πιο πολύ πέφτει παρά δουλεύει.

Το χρήμα πάει  μεγάλο περίπατο για να κάνει ο δήμαρχος Αθηνών το αγροτικό  του στο δρόμο για τη βουλή και χαρίζεται σε ιδιωτικές κλινικές που όμως χρειάζονται  γιατρούς του δημοσίου για να λειτουργήσουνε.

Τους ήρωες γιατρούς που πέρυσι χειροκροτούσε αλλά φέτος  αρνήθηκε να συναντήσει ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη  γιατί δεν πρόλαβε να σκουπίσει τα σορόπια από το τρίγωνο Πανοράματος που μασαμπούκωσε στη διαδρομή.

Ατομική ευθύνη, καλά τα λέει ο άνθρωπος, εγώ σου λέει φταίω εσείς να  προσέχατε τι ψηφίζατε.

Κοντά 48% του δώσανε εκεί στη Βόρεια Ελλάδα, που τους έταζε φορώντας  περικεφαλαία πως θα ξεθάψει το Μέγα Αλέξανδρο αλλά ξέχασε να τους πει ότι θα θάψει τους ίδιους με τη πρώτη ευκαιρία…

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις