Αυτά τα μέτρα ασφάλειας ζητούν οι Βρετανοί για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό

59
(FILES) This file photo taken on June 08, 2017 shows The Elizabeth Tower, commonly referred to as Big Ben, and the Houses of Parliament are seen from the south bank of the river Thames in central London on June 8, 2017. British lawmakers on June 24, 2017 said they were unable to access their e-mail accounts remotely as parliament's security team battled against a cyberattack. / AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'NNIKLAS HALLE'N/AFP/Getty Images

Καθώς ο κόσμος ετοιμάζεται να καλωσορίσει το 2021, η εξειδικευμένη ταξιδιωτική εταιρεία Medical Travel Compared έχει ερευνήσει 2.000 παραθεριστές για να αποκαλύψουν πώς αισθάνονται για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 προκειμένου να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το νέο έτος.

Οι προοπτικές των ταξιδιών το νέο έτος παραμένουν θετικές σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 70% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά στο εξωτερικό μόλις είχαν λάβει το εμβόλιο.

Το 76% είπε ότι θα εξακολουθούσαν να κάνουν διακοπές εάν τους ζητούσαν να κάνουν ένα τεστ COVID-19 κατά την άφιξή τους στον προορισμό τους και το 75% είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να δώσουν το τεστ κατά την αναχώρηση.

Τα 3 κορυφαία μέτρα ασφαλείας που θέλουν οι Βρετανοί για να αισθάνονται ασφαλείς για το ταξίδι τους

Παρά τα θετικά συναισθήματα που εκφράστηκαν για το εμβόλιο, η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 43% εξακολουθεί να αισθάνεται ανασφαλές όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο ζήτημα ανησυχίας, το οποίο μοιράζεται το 66% των ερωτηθέντων, είναι εάν η ταξιδιωτική τους ασφάλιση θα τους καλύψει εάν μολυνθούν από τον ιό.

Παρά τις ανησυχίες, το 36% δήλωσε ότι σκοπεύει να κλείσει διακοπές στο εγγύς μέλλον, με τους περισσότερους να λένε ότι θα επιλέξουν διακοπές στην Ευρώπη. Ο πιο δημοφιλής μήνας για κράτηση διακοπών το 2021 είναι ο Μάιος, ακολουθούμενος από τον Απρίλιο του 2021 και τον Ιούνιο του 2021 αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις