Μπουρεκάκια νόστιμα με σαλάμι και τυρί

Μεζές γρήγορος και φανταστικός, με εύκολη και αφράτη ζύμη μαγιάς, χωρίς φούσκωμα. Τα γεμίζουμε με σαλάμι και τυρί και γίνεται χαμός όπου τα σερβίρεις. Διπλασιάστε τη δόση γιατί εξαφανίζονται.

196
https://www.argiro.gr/

Υλικά Συνταγής

  • 1 /2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 /2 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1 /2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 /2 κ. σ. ξύδι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. μαγιά στιγμής
  • 200 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • παπαρουνόσπορο ή μαύρο σουσάμι
  • Για τη γέμιση
  • 8 φέτες σαλάμι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Για τα μπουρεκάκια με σαλάμι και τυρί βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε μέχρι διαλυθούν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.

Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, τη χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια ομοιόμορφα, σε μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.

Η ζύμη για τα μπουρεκάκια πρέπει να είναι απαλήαφράτη και αρκετά λαδερή.

Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης.

Πατάμε τη ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.

Βάζουμε σε κάθε μπουρέκι απο λίγο σαλάμι και λίγο τυρί.

Κλείνουμε καλά τις ενώσεις.

Βάζουμε αραιά τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.

Όταν τα τελειώσουμε και τα 12, τα αλείφουμε με ένα πινέλο με γάλα ή με διάλυμα αυγού.

Πασπαλίζουμε με μαυροσίσαμο ή γλυκάνισο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Μπορείς να τα έχεις έτοιμα γεμισμένα στην κατάψυξη και να τα ψήσεις τελευταία στιγμή. Είναι φανταστικά.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις