Οι ημερομηνίες εκκίνησης εμβολιασμών στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

34

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter ότι ξεκινάνει οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου.

«Στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλη την ΕΕ», έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στο Twitter.

Η πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει οι εμβολιασμοί να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τα εμβόλια θα έρθουν στη χώρα μας όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ο αριθμός θα είναι αναλογικός με τον πληθυσμό.

Σημείωσε επίσης πως η Pfizer μειώνει τις παραδόσεις και στις ΗΠΑ ενώ χαρακτήρισε το έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή “τιτάνιο”. “Σημασία αυτή τη στιγμή έχει η αδειοδότηση από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς” τόνισε.

Πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη ο μηχανισμός για να λειτουργήσει σωστά, δηλαδή η εισαγωγή των εμβολίων, η αποθήκευση τους, η μεταφορά τους, η προτεραιοποίηση, (ειδική αναφορά έγινε στους υγειονομικούς για να επιτευχθεί ανοσία σε όσους είναι στην πρώτη γραμμή)

Από το Φεβρουάριο θα συζητήσουμε για περισσότερα εμβόλια, ενώ τόνισε πως περισσότερη αισιοδοξία προβλέπεται για το καλοκαίρι.

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις