Θεόφιλε, μετά το χθεσινό 13άρη στο ΔΣ , δεν παίρνεις και κανα λαχείο;

478

Χθες οι ελάχιστοι (λόγω περιορισμών τηλεδιάσκεψης) που παρακολουθήσαμε το δημοτικό συμβούλιο Αργοστολίου , διαπιστώσαμε πόσα λίγα ξέρουμε για την αριθμητική !

Χάρης στις αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να ανατρέψει τη λογική της απλής αναλογικής στα δημοτικά συμβούλια ,  δίνοντας απεριόριστες εξουσίες στους δημάρχους , το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αργοστολίου , το πρόγραμμα δηλαδή που αφορά τα έργα που θα κάνει ο δήμος το 2021, «υπερψηφίστηκε» με 13 ψήφους έναντι των 14 της αντιπολίτευσης!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Και έναν ψήφο να έπαιρνε , πάλι θα πέρναγε η πρόταση του δήμαρχου εφόσον η αντιπολίτευση σύσσωμη δεν είχε καταθέσει δική της πρόταση προς ψηφοφορία. Τάδε έφη η Μητσοτάκιος νομοθεσία για την λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μια πύρρειος «νίκη» για τον Θεόφιλο Μιχαλάτο που είδε να γκρεμίζεται μπροστά στα μάτια του το αφήγημα «όλους τους έχω στο τσεπάκι μου».  Πλην των γνωστών αμετανόητων εξαιρέσεων βέβαια.

Σε ένα από τα πιο σοβαρά θέματα λειτουργίας και δράσης του δήμου, στην έγκριση των δημοτικών έργων , ο Θεόφιλος «κατάφερε» να χάσει αρκετούς από το ….τσεπάκι του.  Ετσι, ο δήμος θα λειτουργήσει με ένα πρόγραμμα που έχει εγκρίνει η μειοψηφία των μελών του Δ.Σ. χάρη στην αριθμητική του.. Κούλη και του Τάκη.

Εκεί που θα περίμενες να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση στο ΔΣ , αφού θα έχουν προηγηθεί  συζητήσεις, συνεργασίες, προτάσεις από και με όλα τα μέλη του ΔΣ, πρόκειται για τα έργα ορες παιδιά, εκεί ο Θεόφιλος δεν τα κατάφερε. Δεν το ΄χει και τόσο με τις συζητήσεις .  Κάποια τρύπα στο τσεπάκι του αφαίρεσε δεδομένους (κατά φαντασία) ψήφους μελών του ΔΣ.

Έτσι είναι δήμαρχε. Όσο οι συμμαχίες που κατά φαντασία «κτίζεις» στο δημοτικό συμβούλιο είναι της ευκαιρίας  , του “δώσε ημίν σήμερον”, και όχι συμμαχίες που βασίζονται σε πρόγραμμα δράσης , έργων και ανάπτυξης, θα “κερδίζεις” χάρη στον Κούλη και όχι χάρη στις προτάσεις σου, στο όραμά σου…

Θα μου πεις τώρα….  «Τυπικά , είμαι εντάξει»..

Πάρα; Τυπικά είσαι εντάξει δεν το αμφισβητεί κανείς, ουσιαστικά όμως είσαι στον αέρα και στον πανικό γιατί κάθε φορά κινδυνεύεις να περνάς σημαντικές αποφάσεις με τη βοήθεια του Κούλη και όχι με τη συμμετοχή της πραγματικής πλειοψηφίας των μελών του Δ.Σ.

Ιτς απ του γιου  τι δήμαρχος θέλεις να είσαι.. Δήμαρχος χάρη στα νομοθετικά ελέη του Κούλη ή δήμαρχων των δημοτών.

Πάντως το 13 είναι -λένε- τυχερός αριθμός. Δήμαρχε , για πάρε κανένα πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Χρόνους Πολλούς ! Και καλή αποκοπή!

Ε.Χ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις