Δύο ειδήσεις που αφορούν την Κεφαλονιά από το δελτίο τύπου της κ. Κράτσα για το νέο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων

184

Δύο σημαντικές ειδήσεις υπάρχουν στο σημερινό δελτίο τύπου της Περιφερειάρχη κ. Κράτσα  (δες εδώ) σχετικά με το νέο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων.

 Η πρώτη είδηση αφορά όχι τόσο την επικείμενη δημοπράτηση του έργου   “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς” από το νέο ΦΟΔΣΑ, αφού κατ επανάληψη έχει ανακοινωθεί η δημοπράτηση του έργου από την ίδια την κ. Κράτσα και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη της κ. Ιωάννου,  αλλά το αναφερόμενο στο δελτίο τύπου ότι η κ. Κράτσα ως Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων η οποία έγινε χθες φέρεται να έκανε «Ιδιαίτερη αναφορά στην τροποποίηση της πράξης με τίτλο “Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς” η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα σύμφωνα με την οποία ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων γίνεται δικαιούχος, κύριος και φορέας λειτουργίας του έργο».

Με άλλα λόγια η κ. Κράτσα ανακοίνωσε πως το περιβόητο έργο που μελέτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ προ πολλού και για την εκτέλεση του οποίου έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Μιχαλάτου και του προέδρου της ΕΔΑΚΙ κ. Γαβριελάτου,   άλλαξε δικαιούχο, κύριος και φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο νέος ΦΟΔΣΑ !!!

Τώρα πως γίνεται αυτός ο νέος ΦΟΔΣΑ που δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάιο εν μία νυκτί και αιφνιδιάζοντας τους πάντες, που δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο και πολύ περισσότερο μηχανικό και που η έκταση που θα γίνει το έργο (στην Παλοστή) όχι μόνο δεν του ανήκει αλλά και επί πλέον απορρίφθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το ΔΣ της ΕΔΑΚΙ η πρότασή του για να του δοθεί η έκταση με χρησιδάνειο για 40 χρόνια για να κατασκευάσει και να λειτουργήσει το έργο , ΜΟΝΟ η κ. Κράτσα και οι άριστοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το γνωρίζουν !!!

Ψάξαμε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και βρήκαμε την «1η Τροποποίηση της Πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ» που ανακοίνωσε η κ. Κράτσα., όπως αναρτήθηκε με ΑΔΑ:  Ψ9ΧΡ46ΜΤΛΡ-ΒΘ9

Στα “έχοντας υπόψη” εντυπωσιάζουν τα εξής που δείχνουν το μέγεθος της αυθαιρεσίας της Κυβέρνησης και των παρανόμων ενεργειών που χρησιμοποιούνται από αυτούς που πρώτοι θα έπρεπε να τους τηρούν:

  1. Αναφέρεται η 2η διαπιστωτική πράξη (δες εδώ) της Αποκεντρωμένης για την μεταβίβαση της περιουσίας της ΕΔΑΚΙ στο ΦΟΔΣΑ αλλά παρ’ ότι έχει εκδοθεί από τις 23 Δεκεμβρίου,  6 ημέρες μετά (29/12) που εκδίδεται η 1η τροποποίηση … δεν αναφέρεται ΦΕΚ δηλαδή δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να έχει ισχύ !!!
  2. Αναφέρεται έγγραφο σχετικά με την τροποποίηση της απόφασης ένταξης της πράξης, αλλά ΛΕΞΗ δεν υπάρχει για το γεγονός ότι απορρίφθηκε από το ΔΣ το αίτημα για να δοθεί για 40 χρόνια στο νέο ΦΟΔΣΑ η έκταση που θα γίνει και θα λειτουργήσει το έργο !!!!

Η δεύτερη είδηση  βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο του δελτίου τύπου της κ. Κράτσα: «Αποφασίστηκε η τροποποίηση του καταστατικού για ένταξη νομοθετικής διάταξης η οποία προβλέπει την εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΦΟΔΣΑ από κάθε Περιφερειακή Ενότητα» .

Τόμπολα !!!

Η κ. Κράτσα ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς, ότι μέχρι τώρα η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου ΦΟΔΣΑ ΔΕΝ είναι νόμιμη, άρα και οι αποφάσεις που έχουν παρθεί ΔΕΝ είναι νόμιμες !!!

Είναι κάτι που κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει δημόσια ο Μάκης Φόρτες, ο οποίος όπως έχει δηλώσει έχει κάνει και σχετική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τελευταία μάλιστα το έθεσε ως ένα εκ των δύο ερωτημάτων του που ζητούν απάντηση (δες εδώ) !!!

Το ενδιαφέρον βρίσκεται πλέον στις επιβαλλόμενες από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης ενέργειες για τη νομιμότητα των ομολογημένων ως μην νόμιμων αποφάσεων του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ και από την ίδια την πρόεδρο του.

Πλέον το μόνο σίγουρο είναι πως θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επιβαλλόμενη αντίδραση του Δημάρχου Αργοστολίου κ. Μιχαλάτου στην ανακοίνωση από την ίδια την κ. Κράτσα της υφαρπαγής του έργου Δήμου Αργοστολίου και στο δελτίο τύπου στο σημείο που γίνεται αναφορά στον Δήμο Αργοστολίου με απαξιωτικό τρόπο μιλώντας για « μη κατανόηση της συμπεριφοράς του» (!!!) ακόμη και με εμφανή υποτιμητική πρόθεση προς τον Δήμαρχο Αργοστολίου τον οποίο … δεν αναφέρει καν, όταν είναι αυτός που εκπροσωπεί τον Δήμο στον ΦΟΔΣΑ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις