Υλικά Συνταγής
300 γραμ. κουβερτούρα
50 γραμ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
80 γραμ. μπισκότα βουτύρου (χοντροσπασμένα)
1 φλ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)
1 πορτοκάλι (ξύσμα-τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
2 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη
κακάο
άχνη ζάχαρη
τρίμματα σοκολάτας
αλεσμένους ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν βράσει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. Περιμένουμε 1΄. Μετά απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
Προσθέτουμε το ξύσμα. Αφήνουμε 5΄-6΄ το μείγμα να κρυώσει. Ανακατεύουμε 2-3 φορές.
Τότε, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
Μ’ ένα κουτάλι γλυκού, παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι τρουφίτσα.
Ρολάρουμε τις τρούφες σε κακάο ή τρίμματα σοκολάτας, ή άχνη ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς.