“Εφυγε” ο Albert Roux ένας μεγάλος σεφ, ενας μύθος της γαστρονομίας

73

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών άφησε ο διάσημος Γάλλος σεφ Αλμπέρ Ρου. «Λυπήθηκα τόσο πολύ για τον θάνατο αυτού του θρύλου, του ανθρώπου που έφερε τη Γαστρονομία στη Βρετανία. Μοιραστήκαμε για χρόνια το ίδιο γραφείο. Σ’ ευχαριστώ Αλμπέρ για όσα μου έδωσες» έγραψε ο Γκόρντεν Ράμσεϊ στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, δημοσιεύοντας μία κοινή τους φωτογραφία.

Ο Αλμπέρ Ρου ήταν διακεκριμένος σεφ, από τους κορυφαίους στο χώρο του. Μαζί με τον αδελφό του, Μισέλ, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο στο Λονδίνο το 1967. Στο «Le Gavroche» της οδού Lower Sloane υπήρξαν θαμώνες αρκετοί διάσημοι της εποχής, όπως o Charlie Chaplin και η Ava Gardner.

To 1972, δύο αδέλφια άνοιξαν το δεύτερο εστιατόριο τους, το περίφημο Waterside Inn. Τα δύο αυτά εστιατόρια υπήρξαν ανάμεσα στα εστιατόρια που βραβεύτηκαν, όταν ο οδηγός Michelin έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1982 το «Le Gavroche» έγινε το πρώτο εστιατόριο που πήρε τρία αστέρια Michelin στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1985, το Waterside Inn βραβεύτηκε, επίσης, με τρία αστέρια και το 2010 έγινε το πρώτο εστιατόριο εκτός Γαλλίας που διατήρησε τα τρία του αστέρια για 25 χρόνια. O σεφ Τζέιμς Μάρτιν ανέφερε για τον Αλμπέρ Ρου ότι ήταν «ένας αληθινός τιτάνας στο κομμάτι της γαστρονομίας και ενέπνευσε, αλλά και εκπαίδευσε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της εστίασης».

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις