ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
350 γραμμάρια περισσεύματα κουραμπιέδων
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια γιαούρτι 2%
50 ml γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. στέβια κρυσταλλική 1:3
1 βανίλια σε σκόνη
1 ζαχαρούχο γάλα για καραμέλα
Μία πρέζα αλάτι
120 ml γάλα εβαπορέ
1 μπανάνα λιωμένη
Λίγη κανέλα
1,5 μπανάνα σε ροδέλες
Για το γαρνίρισμα:
2 τριμμένοι κουραμπιέδες σοκολάτας ή λίγη τρούφα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε μια αποσπώμενη φόρμα 22-23 εκ., την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα 50 ml γάλακτος, τη βανίλια και τη στέβια και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατρέψει και να έχουμε μια λεία κρέμα. Βάζουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα.
Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απευθύνεται καραμελωμένο ζαχαρούχο).
Σε άλλο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τη λιωμένη μπανάνα και την κανέλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ κι αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τις ροδέλες μπανάνας χοντροκομμένες σε χαμηλή φωτιά. Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Σύνθεση: Βγάζουμε τη βάση από την κατάψυξη. Ρίχνουμε την καραμέλα χλιαρή και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα μπανάνας κι απλώνουμε.
Απλώνουμε τις ροδέλες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια. Τελειώνουμε με την κρέμα γιαουρτιού.
Θρυμματίζουμε τους κουραμπιέδες σοκολάτας ή ρίχνουμε τρούφα.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.