Ακροδεξιούς και γραφικούς χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης όσους διαδήλωναν για τις Πρέσπες

479

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή έκανε την οριστική ρήξη με το παρελθόν και συγκεκριμένα με την εναντίωση του στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς  δήλωσε πως στις διαδηλώσεις για τις Πρέσπες συμμετείχαν «ακροδεξία και γραφικά» στοιχεία.

Μάλλον, παρέβλεψε πως στις εν λόγω συγκεντρώσεις που ουσιαστικά έδωσαν τη εκλογική νίκη στη Νέα Δημοκρατία, καθώς κινητοποίησαν εκατομμύρια πολίτες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, το «παρών» έδωσαν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ και συγκεκριμένα οι Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος κ.α.

Θέλοντας να απαντήσει στη σύγκριση του Αλέξη Τσίπρα μεταξύ της πρόσφατης εφόδου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ και της αντίστοιχης απόπειρας ακροδεξιών και ναζιστικών στοιχείων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αρχές του 2019, για την αποτροπή της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι στις εν λόγω συγκεντρώσεις υπήρχαν «γραφικά στοιχεία» και «ακροδεξιοί θύλακες». Ειδικότερα, είπε: «Αυτές οι διαδηλώσεις πράγματι είχαν αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως να είχαν εμφιλοχωρήσει και κάποιοι θύλακες της ακροδεξιάς».

Με αυτή τη δήλωση ο πρωθυπουργός «τελείωσε» κάθε συζήτηση (κυρίως εσωκομματική) περί εναντίωσης στη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ούτως η άλλως ακολουθεί και τηρεί κατά γράμμα.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:

«Κάνατε ένα παραλληλισμό των επεισοδίων στο Καπιτώλιο και κάποιων διαδηλώσεων που έγιναν έξω από την ελληνική βουλή με αφορμή τη ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών. Για τις οποίες είπα πολλές φορές από τη Βουλή, ότι διαφωνούμε αλλά άπαξ και ψηφιστεί είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσου.

Είπατε ότι η ομοιότητα αυτών που έγιναν στο Καπιτώλιο είχε να κάνει με εκείνες τις διαδηλώσεις, που πράγματι και αρκετά γραφικά στοιχεία και ενδεχομένως να είχαν σε αυτές εμφιλοχωρήσει και ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία».

Αλήθεια, γιατί ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός επέτρεψε σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις με «αρκετά γραφικά στοιχεία και θύλακες της ακροδεξιάς»; Ευτυχώς, δεν έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο ίδιος απείχε από τις διαδηλώσεις των «μακεδονομάχων», όπως έπραξε για τις εμπρηστικές δηλώσεις των κ.κ. Κουμουτσάκου και Κικίλια σε σχέση τα 12 ν.μ. στο Ιόνιο, αδειάζοντας ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας τους τότε τομεάρχες.

Εν συνεχεία, τόνισε πως σε αντίθεση με τον πολιτικό του αντίπαλο, οι εικόνες από το Καπιτώλιο του θύμισαν τους «αγανακτισμένους» το 2011 στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, νομίζοντας πως η άποψή του ευθυγραμμίζεται με τη συλλογική αντίληψη, ισχυρίστηκε ότι αυτήν την εντύπωση σχημάτισε και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία.

«Κοινό χαρακτηριστικό η ακροδεξιά»

Παίρνοντας εκ νέου το λόγο, ο Αλέξης Τσίπρας αντέταξε στον πολιτικό του αντίπαλο ότι το κοινό χαρακτηριστικό ανάμεσα στην έφοδο στο Καπιτώλιο και στις διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν οι ακροδεξιές δυνάμεις που έδιναν τον τόνο. «Το δε κοινό σημείο της ¨πάνω πλατείας¨ του 2011 με τα επεισόδια του 2019 έξω από τη Βουλή είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις η ΝΔ ήταν στα συλλαλητήρια. Το 2011, πρόεδρος της ΝΔ ήταν ο Αντ. Σαμαράς και στήριξε εκείνα τα συλλαλητήρια» απάντησε στον κ. Μητσοτάκη και κατέληξε λέγοντας: «Άρα, κ. Μητσοτάκη μην μας κουνάτε το δάχτυλο. Μην μας κάνετε τον αθώο του αίματος. Εκτός κι αν για όλα έχετε την ίδια απάντηση: ¨Δεν τα είπα εγώ¨».

Όλα τα παραπάνω δεν έμειναν ασχολίαστα από την δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα που με φωτογραφίες Βορίδη, Άδωνι, Σαμαρά και της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας, θυμίζει στον πρωθυπουργό ποιοι ήταν τα γραφικά στοιχεία και οι θύλακες της ακροδεξιάς, που συμμετείχαν στις δαηλώσεις.

Και ευτυχώς που υπάρχουν και οι φωτογραφίες ως αποδεικτικά στοιχεία για το ποιοι νεοδημοκράτες πήγαιναν και στήριζαν τα συλλαλητήρια…

Εννοείται πως στην ανάρτησή της δημοσιεύει και φωτογραφίες όπου εμφανίζονται ο Μάκης Βορίδης, νυν υπουργός Εσωτερικών, ο Άδωνης Γεωργιάδης, νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Θάνος Πλεύρης, νυν αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βεβαίως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς όπως και η ίδια η σύζυγος Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Δείτε την ανάρτησή της:

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις