Για το συκώτι
- 500 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι
- 500 γρ. γάλα
- 3 κλ. δεντρολίβανο
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Για τα πράσα
- 6 πράσα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- κρέμα βαλσάμικο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το συκώτι
- Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το δεντρολίβανο και καλύπτουμε με μια μεμβράνη. Φροντίζουμε να εφάπτεται η μεμβράνη με το γάλα για να μείνει βυθισμένο το συκώτι.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι 1 μέρα.
- Σουρώνουμε, μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σκουπίζουμε για να φύγει όλη η υγρασία.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Απλώνουμε στο συκώτι το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και κόβουμε σε κομμάτια 3-4 εκ.
- Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικο, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από την φωτιά.
Για τα πράσα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κάθε πράσο σε 3 κομμάτια και απλώνουμε το ελαιόλαδο.
- Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι, βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν χρώμα.
- Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σβήνουμε με το νερό και καλύπτουμε με λαδόκολλα στην οποία έχουμε κάνει μια τρύπα για να φεύγει ο ατμός.
- Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά.
- Σερβίρουμε το συκώτι και τα πράσα με κρέμα βαλσάμικο και θυμάρι.