Το απόλυτο Red Velvet Cake

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

202

Συστατικά

Για το κέικ

Για το frosting τυριού

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. τυρί κρέμα

Για τη βουτυρόκρεμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα. (Όχι περισσότερο γιατί θα χαθεί το κόκκινο χρώμα).
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν, για 5 περίπου λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις απορροφηθεί το ένα αυγό προσθέτουμε το επόμενο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε στο μίξερ.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τη βανίλια, το ξίδι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στο μίξερ με τα άλλα υλικά.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα ταψί 30×40 εκ., στρώνουμε λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε.
  • Βάζουμε στο ταψί το μείγμα μας και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το frosting τυριού

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια. Το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με την άχνη ζάχαρη, τη βανίλια και τα χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να διαλυθεί τελείως το βούτυρο.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Όταν ασπρίσει η κρέμα, την αφαιρούμε από το μίξερ και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για να παραμείνει σφιχτή.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
  • Όταν είναι έτοιμο το μοιράζουμε σε δύο μικρά μπολ.
  • Βάζουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής στο ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να έχουμε ένα κόκκινο μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε τρία ίσια κομμάτια και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας πιατέλας σχηματίζοντας ένα τρίγωνο.
  • Παίρνουμε ένα πιάτο και το βάζουμε στη άκρη πάνω στο παντεσπάνι (ιδανικά το πιάτο φτάνει μέχρι τη μέση, περίπου 18 εκ).
  • Κόβουμε το παντεσπανι γύρω από το πιάτο έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα στρογγυλό παντεσπάνι.
  • Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο παντεσπάνι.
  • Το τρίτο παντεσπάνι γίνεται από δύο μισά κομμάτια όπου θα τα ενώσουμε για να κάνουμε ένα στρογγυλό.
  • Στο τέλος θα έχουμε τρία στρογγυλά παντεσπάνια. (Τα κομμάτια που θα περισσέψουν δεν τα πετάμε)
  • Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι στην πιατέλα μας, βάζουμε το λίγο από το frosting και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • Βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε σε όλη την τούρτα το υπόλοιπο frosting.
  • Μεταφέρουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, για να κρυώσει και να ”σφίξει”.
  • Όταν η τούρτα μας έχει παγώσει απλώνουμε τη λευκή βουτυρόκρεμα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε τρία σημεία στη βάση της.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε με ένα κουτάλι την κόκκινη βουτυρόκρεμα και τη βάζουμε σε τρία σημεία, πιο ψηλά από τα άσπρα.
  • Με μία σπάτουλα απλώνουμε τη βουτυρόκρεμα σε όλη την τούρτα μας μέχρι να καλυφτεί τελείως..
  • Πασπαλίζουμε με τα κομμάτια από το παντεσπάνι που είχαν περισσέψει και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις