Συστατικά
- 300 γρ. κουβερτούρα
- 800 γρ. γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 πορτοκάλι
- 5-6 κάρδαμο (κακουλέ)
- 2 στικ κανέλα
- 20 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
Για το σερβίρισμα
- φέτες πορτοκάλι
- 6 στικ κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι.
- Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση και τρυπάμε τη σάρκα του πορτοκαλιού με το κάρδαμο, την κανέλα και το τζίντζερ. Τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 4-5 λεπτά στα 800 Watt.
- Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα ποτήρια μας.
- Σερβίρουμε με τις φέτες από το πορτοκάλι και τα στικ κανέλας.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις