Αυτό είναι το μενού που «χτυπά» υγιεινά το κρύο του χειμώνα!

111

Λαυρέντης Νεκτάριος

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα τότε οι περισσότεροι αναζητούν τρόπους για να ζεσταθούν. Είναι γνωστό ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες ανοίγουν την όρεξη. Νεότερες μελέτες αναφέρουν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων και ροφημάτων μπορούν να σας ζεστάνουν με τον πιο οικονομικό τρόπο!

Αποξηραμένα φρούτα

%cf%86%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b1

 

 

 

 

 

Τα αποξηραμένα φρούτα όπως οι σταφίδες τα δαμάσκηνα, τα σύκα και άλλα έχουν την ιδιότητα να διατηρούν σταθερή τη θερμοκρασία του οργανισμού. Προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνετε καθώς έχουν πολλές θερμίδες.

Τσάι με τζίντζερ

%cf%87%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1

 

 

 

 

 

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα το κλασικό τσάι αποτελεί τη σίγουρη επιλογή. Όμως αν προσθέστε τζίτζερ τότε θα δείτε μεγάλη διαφορά.

Σούπα μαύρων φασολιών

Όταν ο υδράργυρος πέφτει κατακόρυφα η καλύτερη επιλογή για να μείνετε ζεστοί είναι να βάλετε στο πιάτο σας τα μαύρα φασόλια.
Είναι πλούσια σε σίδηρο και χαλκό πολύτιμα συστατικά τα οποία θα βοηθήσουν τους μυς σας να χρησιμοποιήσουν περισσότερο οξυγόνο, ώστε να μην αρρωσταίνετε συχνά μέσα στο χειμώνα.

Ζεστή σοκολάτα

%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%84%ce%b1

 

 

 

 

 

Το απόλυτο ρόφημα του χειμώνα είναι η ζεστή σοκολάτα. Εκτός του ότι σας ζεσταίνει, περιέχει φλαβονοειδή, ένα είδος αντιοξειδωτικών που μειώνουν τις επιδράσεις των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό σας και τον προστατεύουν από τη γήρανση και από εκφυλιστικές ασθένειες.

Τσίλι

Χάρη στην καψαϊκίνη, που περιέχουν οι πιπεριές βοηθούν να αντιμετωπίζεται καλύτερα το κρύο. Παράλληλα ενισχύουν τον μεταβολισμό και καταπολεμούν τη συσσώρευση λίπους. Επομένως, με την κατανάλωσή τους έχετε διπλό όφελος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις