Μια Κεφαλονιτικη παραδοσιακή συνταγή που πάει να χαθεί με το πέρασμα του χρόνου στην Κεφαλονιά, πολυ λίγοι το φτιάχνουν, το Κρεμμυδοζουμι η “Κεφαλονιτικη Συβραση” όπως χαρακτηριστικά την λένε εδώ οι ντόπιοι, ένα νόστιμο και υγειινο πιάτο για τις κρυες μέρες και νύχτες του χειμώνα όπως αυτές που διανυουμε
Υλικά για 2 με 3 άτομα :
4 αυγά ,2 πατάτες , 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, 1 κλωνάρι σέλινο, 1 καρότο,1-2 φύλλα δάφνης, πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, νερό, λάδι , αλάτι .
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τις πατάτες και τα αυγά. Όταν πάρουν βράση, ρίχνουμε και τις πατάτες. όταν αυτές είναι σχεδόν βρασμένες , ρίχνετε τα αυγά ολόκληρα στην κατσαρόλα . Τα αφήνετε λίγη ώρα να βράσουν όλα μαζί και είναι έτοιμο το φαγητό.
Πηγη : Αγγελικη Ιωακειμ Μοσχοπουλου