Το χάσαμε το νησί πατριώτη . Ποιός θα απαντήσει γιατί δε στεριώνει γιατρός στο νοσοκομείο μας;

1878

Όταν έσκασε αυτός ο καταραμένος κορονέος,  ψέμματα να μη λέμε τα χρειαστήκαμε όλοι αλλά εδώ  στο νησάκι μας μακριά από την οχλαλοή της πολυκοσμίας νοιώσαμε πως μπορεί και να  τη σκαπουλάρουμε. Όσο να πεις ζούμε στο καθαρό αέρα, δεν έχουμε τραίνα, λεωφορεία και στριμωξίδια και στη τελική, με λίγη προσοχή  υπάρχει πιθανότητα τούτο το δαιμόνιο να το περάσουμε ξώφαλτσα.

Ηρεμούσε η ψυχή μας  σα  μαθαίναμε  πως το νησί μας τόχουνε στο πράσινο με λίγα ή καθόλου κρούσματα και λέγαμε  χαλάλι που από τη πολύ κλεισούρα κοντεύει να μας φάει ο σκώρος μέχρι που ξαφνικά  σηκώθηκε οριό και τάραμα γιατί κοκκινίσαμε χειρότερα και  από τη Ρωσία  του Πούτιν.

Κολλήσανε λέει σχολιαρόπαιδα και δάσκαλοι γιατί ανάθεμα και τους έκανε κανείς από εκείνα τα τεστ, δημοτικοί υπάλληλοι που δεν γουστάρανε να φοράνε τη μάσκα που τους έκρυβε την ομορφάδα τους, κόσμος και ντουνιάς που πηγαινοερχότανε εκτός νησιού και κανείς δεν τους έψαχνε όταν πισωγυρίζανε και φυσικά οι αρμόδιοι που βλέπανε μεν τι γίνεται, αλληθωρίζανε δε για τα ησυχότερα.

Και σα να μην έφτανε αυτό, μίλησε επιτέλους και ένας δήμαρχος ανοιχτά. Είπε ότι τα νούμερα για τα κρούσματα δεν είναι αληθινά μιας και δεν τα μαρτυράνε  όλα, πράγμα που το ξέρανε και γιατροί αλλά δεν μιλούσανε, πιστοί υποτίθεται στον όρκο του Ιπποκράτη.

Και αφού βγήκανε τόσα στη φόρα και σφίχτηκε η καρδιά μας να σου από κοντά και οι  τοπικοί άρχοντες  ,”οι γνωστοί ύποπτοι” σα να λέμε, που έχουνε μάθει το ποίημα απέξω και ανακατωτά.

Μας είπανε πως δεν τρέχει τίποτα, να μην ανησυχούμε, το κράτος κάνει τη δουλειά του,  όλα είναι υπό έλεγχο και φυσικά να πλένουμε τα χεράκια μας. Και δώ κολλάει η ομορφοκοπέλα της διαφήμισης να λέει ” όταν η αναισθησία της κυβέρνησης συναντάει την μ@λ@κία που μας δέρνει”.

Το μόνο που ξεχάσανε να πούνε είναι ότι  δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε εντατική, δεν έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε μοριακά τεστ, δεν έχουμε εμβόλια και γενικά δεν έχουμε νοσοκομεία.

Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθότι προκηρύξανε πάλι θέσεις και θα έρθουνε λέει κάποια στιγμή 2 αναισθησιολόγοι, 2 παθολόγοι και  2 παιδίατροι, σαν τους Χιώτες ένα πράμα.

Μόνο που εμείς είχαμε δυο εξαιρετικούς αναισθησιολόγους, με τις οικογένειες τους αποφασισμένοι να μείνουνε μόνιμα στο νησί μας αλλά πήρανε των ομματιών τους και  όπου φύγει φύγει οι άνθρωποι.

Είχαμε και δυο πολύ καλούς γυναικολόγους αλλά κοντέψανε να ξεγεννήσουνε με όσα κατάπινε η κοιλιά τους καθημερινά και μη τους είδατε μη τους απαντήσατε.

Είχαμε και δυο καταπληκτικούς  παθολόγους που κρατάγανε  όρθια την υγεία στο νησί μας για χρόνια  αλλά γονατίσανε  από την ανοργανωσιά, τη κούραση, το χάλι και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζανε σε καθημερινή βάση.

Οπότε τι προκηρύξεις βγάζετε και δουλεύετε τον κόσμο ότι έρχονται  γιατροί αφού ξέρετε πολύ καλά ότι δεν καταδέχεται κανένας  να κουβαληθεί στα μέρη μας.

Και δεν καταδέχονται γιατί μαθαίνουνε από όσους φεύγουνε τα μαντάτα και τις φήμες που λένε ότι στο μεγάλο μας  νοσοκομείο δεκαετίες τώρα, κουμάντο κάνουνε  τρία ζευγάρια και από κοντά οι παρατρεχάμενοι τους, ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε.

Και όταν πάρει την απόφαση και φανεί  γιατρός με το που θα περάσει τη πόρτα  του Nοσοκομείου κάποιοι -λέγεται- ότι του ψυθιρίζουνε δυο φωνήεντα, είσαι μαζί μας θα μείνεις, δεν είσαι θα σου κάνουμε το βίο αβίωτο. Με τέτοιες φήμες ποιός γιατρός θα τολμήσει να έρθει;

Άντε γιατί παρατράβηξε η ξευτίλα σας  και από λόγια χορτάσαμε. Αν θέλετε να αλλάξει η κατάσταση φροντίστε να  ρωτήστε όσους φύγανε, ποιος τους έδιωξε. Κάντε ένα διοικητικό έλεγχο, μια ΕΔΕ, στείλε επιθεωρητές, κάτι ρε αδερφέ να μάθουμε τι μύγα τους τσιμπάει όλους και   δε μένει γιατρός στη θέση του και  τραβήξτε μερικά αυτιά γιατί κάποιοι εκεί στο νοσοκομείο νομίζουνε ότι έχουνε πιάσει το θεό από τα …φρύδια.

Μόνο που τώρα τα πράγματα ζορίζουνε επικίνδυνα και  δεν έχει κανένας τους το δικαίωμα να παίζει με τη ζωή και την υγεία μας. Είναι και τούτοι στη κυβέρνηση πάρε τον ένα και βάρα τον άλλο, μας βλέπω να κοιτάμε τα ραδίκια ανάποδα και μέσα σε πλαστική σακούλα πατριώτη…

Αριστοφάνης ο νεότερος

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

2 Σχόλια

  1. Υπαρχει ιατρος μονιμος που δηλωσε μεταθεση προς το νοσοκομειο Αργοστολιου αλλα οι αρχοντες του τοπου αρνηθηκαν ακομη και τηλεφωνο να παρουν στο υπουργειο οταν χρειαστηκε?

  2. ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΩΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ? ????????
    ΠΟΣΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΓΟΝΟ Α ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΓΟΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΕΣ ? ?????????

Comments are closed.