Αυτοί οι λόγοι έβαλαν το νησί μας στις κόκκινες περιοχές (Ι)

247

Και από σήμερα έως την 1η Μαρτίου η ζωή μας μπήκε στο κόκκινο. Έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη.. Μερικές μέρες πριν, περηφανευόμασταμ για την πράσινη ζώνη των Επτανήσων, για το covid free νησί μας… για να το χάσουμε σε χρόνο ρεκόρ..

Τι έφταιξε και μπήκαμε στο κόκκινο;

H μαύρη τύφλα της κυβέρνησης που σε αυτό το δεύτερο κύμα δεν επέβαλε τα ίδια αυστηρά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών από Νομό σε Νομό.

Ο περιορισμός των ελέγχων στις πύλες εισόδου μόνο στα «χαρτιά» και όχι στην ουσία.

Η αδιαφορία των δημάρχων της Κεφαλονιάς για ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας των δημοτών τους. Όταν ο δήμος Σάμης βρέθηκε αντιμέτωπος με το πρόβλημα ήταν πολύ αργά.  Οι δήμοι δεν χρηματοδότησαν έγκαιρα rapid test για τους δημότες τους, δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερωθούν τι γίνεται με τα μοριακά τεστ και να αγοράσουν για τους δημότες τους.Δεν ψέλλισαν κουβέντα για την κατάσταση στις δομές και στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Κουβέντα δεν βγήκε από τους δήμους Αργοστολίου και Ληξουρίου που οι δημότες τους των 60 – 64 αναγκάζονται να οδηγούν έως τη Σάμη για να εμβολιαστούν. Η αδιαθεσία μετά το εμβόλιο και ο κίνδυνος της επιστροφής τους τόσο χιλιόμετρα δεν φαίνεται να απασχολεί τους άρχοντές μας.

Το νησί δεν θωρακίστηκε υγειονομικά ενώ είχαμε πίσω μας ένα χρόνο πανδημίας που θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη  η κατάσταση.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι ίδια όπως την είχε αφήσει ο προηγούμενος διοικητής Φώτης Μεσσάρης. Αυτός δημιούργησε τη μονάδα covid η οποία ενισχύθηκε με ιατρικά μηχανήματα από δωρεές. Το κράτος σε μόνιμη απουσία. Κανένας γιατρός , ποια ΜΕΘ, μη μου τους κύκλους τάρατε και άριστη η κατάσταση στην Υγεία στο νησί, λίγο πριν μπούμε στο κόκκινο.

Ο Μεσσάρης εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από τον πόλεμο της κλίκας, ο Δημουλιός έμεινε εκτός γιατί δεν είναι τόσο γαλάζιος όσο ήθελε η τοπική Νέα Δημοκρατία, γιατροί που υψώσανε τη φωνή και απαίτησαν είτε πήρανε των οματιών τους είτε έχουν απομονωθεί ως «γραφικοί».. Και όμως αν λειτούργησε η μονάδα covid και κράτησε περιστατικά μέσα στο νησί, το οφείλουμε σε «γραφικούς» γιατρούς και νοσηλευτές και στον τέως διοικητη Φώτη Μεσσάρη. (Διαβάστε εδω τη συνέντευξή του στο Kefaloniapress για το πως έχει οργανώσει το Νοσοκομείο να αντιμετωπίσει την πανδημία στις 12/06.2020).

Με ένα κράτος του μπλα μπλα και της εικόνας, με τοπικές δομές χρόνια ξεχαρβαλωμένες, με αρμοδίους απόντες έως ανεύθυνους , ήταν ζήτημα ωρών “η άριστη κατάσταση της Υγείας στο νησί μας” κατά την εκτίμηση του βουλευτή μας κ. Καππάτου,  να βρεθεί στο κόκκινο!

Περαστικά μας..

Ελένη Δ. Χιόνη

(συνεχίζεται…)

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις