Εξιτήριο σήμερα για ασθενή covid από το Νοσοκομείο Αργοστολίου

427

Μια ευχάριστη είδηση από το μέτωπο της μάχης με τον κορονοϊό είναι το σημερινό εξιτήριο κρούσματος από την μονάδα covid του Νοσοκομείου Αργοστολίου.

Έτσι, μειώθηκαν σε επτά οι ασθενείς covid του Νομού μας που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αργοστολίου και ένας που είναι  διασωληνωμένος σε ΜΕΘ του Πύργου.

Το παρήγορο με τα κρούσματα του 2ου κύματος στο νησί μας είναι ότι το στέλεχος του ιού είναι ήπιο δεν επιβαρύνει την υγεία του ασθενούς σε σημείο να διασωληνωθεί.  Με χορήγηση οξυγόνου και φαρμακευτής αγωγής αντιμετωπίζονται τα συμπτώματα. Επιβεβαίωση σε αυτό είναι και το 89χρονο κρούσμα το οποίο παρουσίασε κόπωση και πυρετό για λίγες μέρες , αναρρώνει σπίτι του με φαρμακευτική αγωγή.

Το Υγειονομικό προσωπικό είναι σε επαγρύπνηση αφού σε αυτή τη μάχη τίποτε δεν είναι δεδομένο και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Γιατί όπως φαίνεται και στην Κεφαλονιά οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι κρίσιμες. Η περιοχή του Ληξουρίου με την εμφάνιση για πρώτη φορά ιικού φορτίου σε τόσο μεγάλα μεγέθη ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή.

Ας ευχηθούμε όλοι οι ασθενείς να πάνε γρήγορα σπίτι τους στις οικογένειές τους υγιείς και να σταματήσει το κακό εδώ.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις