Ένα cake σοκολάτας αλλά χωρίς αλεύρι έφτιαξε ο Λάμπρος Βακιάρος το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Ο σεφ έδειξε στους τηλεθεατές του Star βήμα- βήμα τη διαδικασία.
200 γρ. κουβερτούρα κλασική
130 γρ. βουτυρο
240 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλ. κακάο
Cover Cream
Φρέσκα μούρα για το γαρνίρισμα
Eκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και τα ομογενοποιούμε.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη, το κακάο και μόλις τα ανακατέψουμε προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά.
Βήμα 4
Σεμιζάρουμε (με βούτυρο και κακάο) μια αποσπώμενη φόρμα ζαχαροπλαστικής και περιχύνουμε το μείγμα.
Βήμα 5
Ψήνουμε στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.
Βήμα 6
Σε μπεν μαρί η στα μικροκύματα λιώνουμε το cover cream και περιχύνουμε πανω απο το cake. Στολίζουμε με τα μούρα και απολαμβάνουμε.