Ένα γλυκό που μπορούμε άνετα να φάμε το πρωί με τον καφέ μας έφτιαξε ο Σταύρος Βαρθαλίτης το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου».
Ο σεφ έφτιαξε την πιο λαχταριστή μπουγάτσα και έδειξε βήμα-βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία.
Τι υλικά θα χρειαστούμε
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη άχνη
κανέλα σε σκόνη
Για τη γεμιση:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
155 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
160 γρ. Ζάχαρη
μια πρεζα αλάτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση
• Αρχικά προσθέτουμε όλα τα υλικά της κρέμας σε μια κατσαρόλα εκτός από τη βανίλια και το βούτυρο να βράσουν.
• Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα και μόλις το μείγμα μας πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά.
• Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC στον αέρα.
• Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε με 5 φύλλα εναλλάξ, βουτυρώνοντας καλά το καθένα.
• Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, πάλι εναλλάξ, βουτυρώνοντας το καθένα.
• Εάν περισσεύουν πολύ, κόβουμε τα φύλλα, όπου χρειάζεται.
• Τα διπλώνουμε στις άκρες και τα βουτυρώνουμε.
• Ψήνουμε την μπουγάτσα, για 50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το φύλλο και να χρυσοψηθεί.
• Την αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, την κόβουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντας την με ζάχαρη άχνη και κανέλα.