Μία συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη
#tsoulotip: 1. Για να μη γίνουν τραγανά, πρέπει να πανσετάκια να μην είναι κομμένα χοντρά. 2. Μπορούμε να αφήσουμε τα πανσετάκια στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν, ώστε να έχουν πιο έντονη γεύση. 3. Για πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να ψήσουμε τα πανσετάκια μαζί με τα πορτοκάλια που στίψαμε.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινά πανσετάκια
Χυμό από 2 πορτοκάλια
200 γρ. BBQ sauce
4 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το χυμό πορτοκαλιών, την BBQ sauce, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ύστερα, βουτάμε στην παραπάνω σάλτσα τα πανσετάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 30 λεπτά.
- Κατόπιν, με ένα πινέλο αλείφουμε τα πανσετάκια με τη σάλτσα που έχει απομείνει και ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για 5-10 λεπτά ακόμη.
- Τέλος, σερβίρουμε τα πανσετάκια ζεστά.