Tην μπομπότα, το λατρεμένο γλυκό τση povera cucina της Κεφαλονιάς , προβάλει στα social media η Levante Ferries γιορτάζοντας την ανοιξιάτικη σαρακοστή που έρχεται από Δευτέρα.
Πολύ απλή η αυθεντική συνταγή. Καλαμποκάλευρο χοντροκομμένο (για πολέντα) και νεράκι βράζουν μέχρι να πάρουνε 2-3 μπουρμπούλους , ρίχνουμε τις σταφίδες (μαύρες), ξύσμα πορτοκαλιού και το ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο. Δεν φουσκώνει.
Σε «πειραγμένη» εκδοχή μπορείτε να βάλετε baking powder και χυμό πορτοκαλιού . Δοκιμάστε το στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας!
Καλή Σαρακοστή!