Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι

Δείτε πώς θα τις φτιάξετε!

271

Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη.

#tsoulotip: Προσέχουμε πολύ το βράσιμο της γαρίδας γιατί αν τις παραβράσουμε μπορεί να λιώσουν. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και 1/4κγ. γλυκάνισο για έξτρα γεύση.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες, με το κέλυφος

600 γρ. ντομάτα κονκασέ

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

100 ml ελαιόλαδο, +extra για το σερβίρισμα

50 ml ούζο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες

2 στικ σέλερι, κομμένα σε κυβάκια

¼ κ.γ. μπούκοβο

Αλάτι

Πιπέρι

Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 ½ λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
  3. Έπειτα, ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι, σβήνουμε με ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Τέλος, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ρίχνουμε λίγο μπούκοβο, τη ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φέτα τις γαρίδες.
  6. Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι ζεστές προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις