Μια συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη.
#tsoulotip: Προσέχουμε πολύ το βράσιμο της γαρίδας γιατί αν τις παραβράσουμε μπορεί να λιώσουν. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και 1/4κγ. γλυκάνισο για έξτρα γεύση.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες, με το κέλυφος
600 γρ. ντομάτα κονκασέ
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
100 ml ελαιόλαδο, +extra για το σερβίρισμα
50 ml ούζο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 στικ σέλερι, κομμένα σε κυβάκια
¼ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σέλερι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Μόλις είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 ½ λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα, προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.
- Έπειτα, ξαναρίχνουμε τα λαχανικά στο τηγάνι, σβήνουμε με ούζο και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Τέλος, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ρίχνουμε λίγο μπούκοβο, τη ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φέτα τις γαρίδες.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι ζεστές προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο.