Την Κυριακή της Τυρινής, παραμονή της Καθαράς Δευτέρας, στη Μηλιά Ναυπακτίας αναβιώνει το έθιμο της Αποκριάς με το παραδοσιακό ψήσιμο των αυγών στο τζάκι.
Όπως σε διάφορα μέρη του νομού μας, έτσι και στην ορεινή Ναυπακτία αναβιώνει αυτή την ημέρα το έθιμο με τα αυγά στη χόβολη με τους συντοπίτες μας να καλωσορίζουν έτσι την Σαρακοστή και τον ερχομό του Πάσχα.
Στη σελίδα του facebook Μηλιά Ναυπακτίας αναφέρεται συγκεκριμένα:
Όταν ‘είμασταν ελεύθεροι’ ,πολλές απόκριες ήμουν στον παππού και στην γιαγιά . Έψηνε η γιαγιά το αρνάκι στα κληματα και το βράδυ εβαζε τα αυγα στην χοβολη. Ο παππούς,μου έλεγε για τους ‘σκυλαραιους’ που είχε ντυθεί πολλές φορές. Ονοματιζαν τα αυγα με τα ονοματα της οικογένειας και οποίο ιδρωνε πρώτο ήταν το πιο νευρικό, έλεγαν.
Εσείς το θυμάστε αυτό το εθιμο;;
Περιμένουμε τις δικιές σας ιστοριουλες❣