Ένα διαφορετικό χούμους με σπανάκι

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

76
https://akispetretzikis.com/

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. σπανάκι, φρέσκο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
  • 3-4 κ.σ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

Για το σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τη μισή σκελίδα σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε στο τηγάνι το σπανάκι και σοτάρουμε 3-4 λεπτά για να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο σκόρδο, το ξύσμα από το λεμόνι, τα ρεβίθια, το ταχίνι, το κύμινο, την κρέμα βαλσάμικο και χτυπάμε καλά για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν πάστα.

Για το σερβίρισμα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε κάθε πίτα από σουβλάκι και ψήνουμε και από τις 2 πλευρές για 1 λεπτό.
  • Κόβουμε το αγγούρι και το καρότο σε λεπτά στικς.
  • Σερβίρουμε το χούμους με τις πίτες, το αγγούρι, το καρότο, ρίγανη, αλάτι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις