Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Συστατικά
- 800 γρ. σούπιες, καθαρισμένες
- 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκ. σκόρδο
- 1 ματσάκι μυρώνια
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 50 γρ. ούζο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 300 γρ. νερό
- πιπέρι
- 1 κιλό σπανάκι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- 1 λεμόνι, σε φέτες
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι.
- Κόβουμε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Ψιλοκόβουμε τα κοτσάνια από τα μυρώνια και τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, το σπανάκι και ανακατεύουμε.
- Καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40-50 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μυρώνια, τον άνηθο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, φέτες από λεμόνι και ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις