Την ώρα που ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης αποβιβαζόταν στην Κυλλήνη από το Fior Di Levante, στο ίδιο πλοίο επιβιβαζόταν ένας άνδρας σε ένα τεράστιο τζιπ με φιμέ τζάμια.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο Fior di Levante

Δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι οι δυο άνδρες συναντήθηκαν, θα μπορούσε όμως , γιατί πολύ πιθανόν να έχουν  συναντηθεί στο Υπουργείο στα πλαίσια των επαφών του Υπουργού με επενδυτές στον τουρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 25 Μαρτίου το βράδυ , ήρθε στην Κεφαλονιά μέσω Κυλλήνης,  ένας από τους πιο διάσημους δικηγόρους της Αθήνας ο οποίος ειδικεύεται σε real estate και μεγάλες επενδύσεις γης.  Ο λόγος της άφιξής του – κατά τις ίδιες πηγές- στο νησί συνδέεται με νομικές διαδικασίες ελέγχου τίτλων ιδιοκτησίας ώστε να συντάξει την τελική έκθεση για «εστεμμένο» πελάτη του προκειμένου να προβεί σε μια μεγάλη αγορά αγροτεμαχίου 50 στρεμμάτων στην περιοχή της Σάμης.

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος με τη συζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ

Λέγεται οτι ο διάσημος δικηγόρος εκπροσωπεί βασιλείς , βασιλικές οικογένειες και εστεμμένους. Ένας από αυτούς ίσως είναι ο Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδος.  (Ο ακριβής τίτλος του είναι Η Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Νικόλαος της Ελλάδας και της Δανίας.)

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος, να σας υπενθυμίσουμε, έρχεται στην Κεφαλονιά συχνά. Το πιο πρόσφατο ταξίδι του ήταν τον Οκτώβριο του 2020 όταν ως μέλος κλιμακίου γνωστής ΜΚΟ συνέβαλλε στην αποκατάσταση των ζημιών από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ.

Είδαμε σε φωτογραφίες τον Πρίγκιπα Νικόλαο να καθαρίζει λάσπες στην Αγία Ευφημία, στη Σάμη , στον Καραβόμυλο αλλά και τις επισκέψεις του στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σταύρου Τραυλού και του Δήμαρχου Μάκη Μονιά.  (Δες εδω το ρεπορταζ)

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό και μέλη της AXION HELLAS

Τον Οκτώβριο του 2020 ο Πρίγκιπας Νικόλαος διέμεινε στο πολυτελές συγκρότημα βιλών «Ionian Trilogy» στην περιοχή της Σάμης (φέρεται να γνωρίζονται φιλικά από το Λονδίνο με την οικογένεια Φαραντούρη στην οποία ανήκει το συγκρότημα) .

Ionian Trilogy SAMI KEFALONIA

Σύμφωνα με πληροφορίες το επενδυτικό ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Νικολάου για την περιοχή Σάμης-Καραβομύλου ενισχύεται από τα έντονα γεωλογικά και πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής (λιμνοσπήλαια, αρχαία ακρόπολή Σάμης κλπ.), από το παρθένο περιβάλλον της (πεζοπορίες) αλλά και για συναισθηματικούς λόγους. Αλλά και η γνωριμία του με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Τραυλό ο οποίος είναι και πολιτικός μηχανικός , και κάποιες συζητήσεις τους για αναπτυξιακά θέματα καταγράφονται στα θετικά για την απόφαση.

Casa-Museo House-Museum Kefalonia

Επίσης ειναι γνωστό ότι μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης που επισκέπτονται με θαλαμηγούς την Κεφαλονιά , αλλά και ο Πρίγκιπας Νικόλαος , έχουν επισκεφθεί το casa Museo του Τάκη Τόκκα.

Εκεί είδαν με μεγάλη τους έκπληξη κειμήλια επτανησιακής αστικής ζωής των περασμένων αιώνων, αλλά και τον θρόνο του Γεωργίου B’.

casa Museo Καραβομυλος Κεφαλονια

Όταν ο κ. Τόκκας έδειξε στον Πρίγκιπα Νικόλαο φωτογραφίες , με ιδιόχειρη μάλιστα αφιέρωση, της ελληνικής βασιλικής οικογένειας , στις οποίες ήταν και αυτός σε πολύ μικρή ηλικία συγκίνηση και η έκπληξή του ήταν πολύ έντονες.

Λιθόγραφο που εικονίζονται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ αμέσως μετά ο διάδοχος Κωνσταντίνος Α’ και η σύζυγος του πριγκίπισσα διαδόχου Σοφία και μετά η Βασίλισσα Όλγα και ο βασιλοπαις Γεώργιος . casa Museo Καραβόμυλος Κεφαλονιά.
Το βασιλικό ζεύγος Κωνσταντίνος Β’ και Άννα Μαρία με τους πρίγκιπες Παύλο ,Νικόλαο και αριστερά την πριγκίπισσα Αλεξία.  1978 περίπου. casa Museo Καραβομυλος Κεφαλονια.

Έχοντας λοιπόν στην καρδιά του αυτό το κομμάτι της Κεφαλονιάς άρχισε να σκέφτεται να μεταφέρει εδώ μια μεγάλη επένδυση που προετοιμάζει τα τελευταία χρόνια μαζί με άλλους εστεμμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδέα της επένδυσης είναι η αναπαράσταση του   Sans Souci Palace του Βασιλικού Οίκου που είχε  ιδρυτή τον Φρειδερίκο Γουλιέλμο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ, πρόγoνο του Πρίγκιπα Νικολάου.

Το κτίριο θα φιλοξενεί μέλη των βασιλικών οικογενειών αλλά και διάσημους καλλιτέχνες κυρίως εικαστικούς και θα λειτουργεί ως Παλάτι φιλοξενίας και gallery οργανώνοντας εκθέσεις και διεθνείς πλειστηριασμούς έργων τέχνης.

Σε αυτή την επένδυση -εάν τελικά γίνει – δεν αποκλείονται και άλλοι τομείς, όπως εστίαση, ναυτιλία, κλπ. στους οποίους ήδη δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εξωτερικό ο Πρίγκιπας Νικόλαος.

Το οικόπεδο λέγεται ότι έχει βρεθεί, και έχει υπογραφεί ήδη προσύμφωνο. Βρίσκεται στην περιοχή που οι ντόπιοι αποκαλούν «Πριγκιπάτο τση Σάμης (Πριγκιπάτο Ντε Σαμικό)» έχει δε ενημερωθεί ο δήμαρχος Μάκης Μονιάς.

Palace Sanssouci στη Σάμη ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΜΑΚΕΤΑ

Διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο του Λονδίνου έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την δημιουργική προσαρμογή του  Sans Souci Palace στο περιβάλλον της περιοχής .

Palace Sans Souci ΣΑΜΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ- ΜΑΚΕΤΑ

Η επένδυση αυτή έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον καθώς συμμετέχουν Βασιλικοί Οίκοι της Ευρώπης. Λέγεται μάλιστα ότι μέρος του ποσού της επένδυσης (η οποία υπολογίζεται συνολικά στα 132 εκατ. Ευρώ) θα διατεθεί από νεαρούς πρίγκιπες και πριγκίπισσες της Ευρώπης.  Να τονίσουμε ότι το Palace Sans Souci είναι διεθνές σύμβολο της Μοναρχίας το οποίο έχει χαρακτηριστεί πλέον  Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Palace Sans Souci

Η επίσκεψη στη Σάμη του διάσημου δικηγόρου στις 25 – 27 Μαρτίου, η διερεύνηση και φωτογράφιση της περιοχής με drone άναψε τις φήμες ότι η επένδυση βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων το 2022.

Sans Souci Palace, ΣΑΜΗ – ΜΑΚΕΤΑ

Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να αποκτήσει η Σάμη και το Πριγκιπάτο Ντε Σαμικό το Παλάτι του με πραγματικούς Πρίγκιπες και Πριγκίπισσες από όλη την Ευρώπη και να ζήσουνε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Ε.Χ.

 

 

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

4 Σχόλια

  1. Η επιλογη να αναφερεστε στο ατομο αυτο ως Πριγκιπα της Ελλαδας μου φαινεται καπως προβληματικη. Δηλαδη αναγνωριζετε ακομα ελληνικη βασιλικη οικογενεια; Κριμα, το πολιτευμα μας δεχεται ολο και περισσοτερα χτυπηματα. Και μαλιστα μιλατε για «πραγματικους Πριγκιπες». Προσωπικα, οπως και επισημα το κρατος, δεν αναγνωριζω κανενα βασιλικο τιτλο που εχει να κανει με την Ελλαδα και οποιος «πριγκιπας» διατηρει τετοιες βλεψεις (χρησιμοποιωντας ανυπαρκους τιτλους) αλλα και ανθρωποι που κρατουν ζωντανες τετοιες ιδεες (χρησιμοποιωντας τετοιες προσφωνησεις), θα βρει πολλους απο εμας απεναντι τους.

  2. Καλογραμμενο! Μου αναψαν τοσο τα λαμπακια με το πριγκιπας που μεχρι να τελειωσω τον καφε σας ειχα ηδη γραψει, μετα καταλαβα!

Comments are closed.