Γρήγορα, εύκολα, γευστικά μπισκότα από χαλβά για όταν θέλετε να τσιμπήσετε κάτι ή να γλυκαθείτε. Γεύση που σκοτώνει από παραδοσιακό χαλβά, κατάλληλο γλυκό και για τους/τις vegetarian.
#tsoulotip: Μπορούμε να βάλουμε ότι γεύση χαλβά επιθυμούμε
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. χαλβά βανίλια, θρυμματισμένος
110 γρ. βούτυρο, παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
60 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
50 ml γάλα
1 αυγό, medium
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, το αυγό και το χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το βούτυρο.
- Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χαλβά και το γάλα, ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε μπαλάκια των 30 με 35 γρ., τα πατάμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στον αέρα για 10 με 15 λεπτά.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.