Συστατικά
Για τη γέμιση
- ΄5 αβγά, μεσαία
- 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα
- 600 γρ. ανθότυρο
- 500 γρ. τυρί κρέμα
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- μέλι
- δυόσμο
- κανέλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για να λιώσει η ζάχαρη.
- Βάζουμε το ανθότυρο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ρευστή γέμιση.
Για τη σύνθεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε με ένα πινέλο βούτυρο σε ένα ταψί 28×36 εκ. και στρώνουμε το ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και καλύπτουμε με άλλο ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία συνολικά για 7 φύλλα.
- Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με ένα φύλλο. Ραντίζουμε με βούτυρο και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.
- Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα για να σχηματίσουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια για να εξατμιστεί η υγρασία την ώρα του ψησίματος. Προσοχή, δεν πρέπει να φτάσει το μαχαίρι μας μέχρι τα κάτω φύλλα.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, μέλι και δυόσμο ή εναλλακτικά με μέλι και κανέλα.