Αν και όλα αυτά τα γλυκά περιέχουν ζάχαρη, υπάρχουν επιλογές με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη που προσφέρουν κάτι ευεργετικό, είτε είναι μια «κρυφή» πηγή υπερτροφής (π.χ. σταφύλια) ή με επιπλέον θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες ή πρωτεΐνη.
Έτσι παρακάτω, παρατίθενται οι λιγότερο ένοχοι τρόποι για να επιδοθείτε στις ακατανίκητες επιθυμίες σας.
Φράουλες βουτηγμένες σε σοκολάτα
Το να «επιτίθεστε» στη σοκολάτα είναι μια όχι και τόσο υγιής κατάσταση, εκτός κι αν τη χρησιμοποιήσετε ως μια ημι-γλυκη επικάλυψη πάνω από μια υπερτροφή, όπως οι φράουλες. Βουτήξτε τις φράουλες λοιπόν και αφήστε αυτές να διατηρηθούν στο ψυγείο έως ότου η επικάλυψη σοκολάτας να σκληρύνει.
Cream crackers με φυστικοβούτυρο
Αυτός είναι ένα κλασικός συνδυασμός ικανοποιεί ταυτόχρονα την επιθυμία για γλυκό και αλμυρό. Εάν χρειάζεστε περισσότερη γλυκύτητα, προσθέστε κανέλα ή λίγο μέλι. Επιπλέον, αν το συνδυάσετε με ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, κερδίζετε μία σημαντική ποσότητα ασβεστίου!
Κατεψυγμένα σνακ από ελληνικό γιαούρτι
Η συγκεκριμένη επιλογή είναι εξαιρετική. Είναι τόσο απλό να μετατρέψετε ένα φλιτζάνι παραδοσιακό γιαούρτι σε μια γρήγορη γλυκιά απόλαυση: Συνδυάστε 1 φλιτζάνι άπαχο ελληνικό γιαούρτι με ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μούρα και τα ανακατεύετε όλα μέχρι το φρούτο να έχει λιώσει και το μίγμα να έχει ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια γεμίστε παγοκύστες με το μίγμα και τοποθετήστε στην κατάψυξη για να παγώσει. Κάθε φορά που θα επιθυμείτε γλυκό ή παγωτό μπορείτε να απολαμβάνετε χωρίς τύψεις 2-3 παγάκια γιαουρτιού με μούρα.
Ψητό μήλο
Αυτό είναι εύκολο να γίνει αμέσως και να το ξαναζεστάνετε, ή να το ετοιμάσετε άμεσα τη στιγμή που επιθυμείτε. Τυλίχτε ένα μήλο με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο grill στους 180 για 10 λεπτά. Συνδυάστε με δημητριακά ολικής αλέσεως, κανέλα, ξηρούς καρπούς και θα έχετε άμεσα ένα γλυκό σνακ χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά.
Κατεψυγμένα σταφύλια
Τοποθετείστε μερικά σταφύλια στην κατάψυξη για μερικές ώρες και θα βγει μια μακράς διαρκείας, γλυκιά απόλαυση χαμηλή σε θερμίδες, γεμάτη με αντιοξειδωτικά, όπως ηρεσβερατρόλη, η οποία μελέτες δείχνουν μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης και προάγει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων.
*Από την Έλενα Φαφούτη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr